Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un grup de treballadors, accionistes i clients volen crear una cooperativa bancària Raiffeisen amb la BPA

Un grup de treballadors, accionistes i clients volen crear una cooperativa bancària Raiffeisen amb la BPA

El model de cooperativa en què empleat i client és accionista existeix amb èxit a països com Suïssa i Àustria

25/08/2015 14:05

Un grup de treballadors, accionistes i clients de la BPA s'han proposat reconvertir l'entitat bancària andorrana en una cooperativa financera que segueixi el model Raiffeisen. L'estructura permetria que els clients i els empleats fossin socis del banc, cercant maximitzar els beneficis.

La creació d'aquest nou banc es presenta com a alternativa a la solució que havia proposat l'Agencia de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB) de crear un nou banc, Vall Banc, al qual es transferirien tots els actius lícits de la BPA. Segons indiquen els impulsors de la iniciativa, "aquesta opció permetria salvar els llocs de treball i el valor de l'entitat bancària".

Els impulsors de la iniciativa s'han reunit ja amb l'AREB per tal d'explicar-los la seva alternativa a la liquidació de la BPA. Segons ha manifestat l'empresari i exconseller general que encapçala el grup, Eusebi Nomen, "la resposta ha estat molt positiva i amb la voluntat d'estudiar les propostes presentades".

El banc Raiffeisen podria mantenir l'actual plantilla de treballadors de la BPA i garantir el 100% dels comptes dels clients, ja que no s'haurien d'aplicar les retallades que preveu l'AREB en el valor dels actius transferits per atorgar beneficis als accionistes que podrien adquirir el banc bo.

Un dels clients que impulsen la iniciativa, Artur Homs, comenta que els pròxims passos a seguir inclouen reunir-se amb els treballadors i els diferents grups polítics. Homs afirma que "espera que no es prengui cap decisió fins que hàgim pogut explicar la nostra proposta a tothom". Per la seva banda, el també client Antonio Sánchez creu que la seva alternativa podria ser una sortida molt vàlida a la situació.

Mostrar formulari de contacte