Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un grup de voluntaris del 'Projecte Rius' ha analitzat l'aigua del riu Segre al seu pas per la Seu

Un grup de voluntaris del 'Projecte Rius' ha analitzat l'aigua del riu Segre al seu pas per la Seu

La iniciativa, que es porta a terme dues vegades a l'any, vol donar a conèixer els rius i vetllar per la seva conservació
Riu Segre
08/06/2007 13:45

Un grup de voluntaris de la Seu ha dut a terme aquesta primavera una inspecció del riu Segre, al tram d'Alàs, per determinar-ne el seu estat de qualitat. La iniciativa s’engloba en el Projecte Rius, que impulsa l’associació Hàbitats des de fa deu anys.

Una de les voluntàries de la inspecció, Sílvia Trigueros, ha explicat que l'objectiu de l'estudi ha estat conèixer el riu i vetllar per la seva conservació.

Entre les variables que s’han analitzat en destaca el Ph de l’aigua, la transparència, la velocitat i el cabal, la vegetació de la ribera, i fins i tot s'ha dut a terme una prospecció d'invertebrats, per tenir diversos barems de salubritat.

La inspecció de la passada tardor va determinar que l’estat del riu Segre al tram d’Alàs era bona, però ara fa unes setmanes l’anàlisi dels diferents factors va indicar que la qualitat de l’aigua no era òptima. Sílvia Trigueros ha especificat, però, que caldria tornar a repetir l’estudi, ja que la pluja després d'un temps de sequera podria haver tergiversat els resultats.

La segona part del Projecte Rius a la comarca serà l’adopció del tram de riu estudiat i la cura de l’espai per part dels voluntaris. Tothom qui hi estigui interessat hi pot participar.

El Projecte Rius pretén treballar per la protecció i millora de la qualitat de l’entorn natural mitjançant projectes participatius; conscienciar a la societat a través l’educació ambiental de la necessitat de conservació i protecció dels ecosistemes fluvials; estimular i potenciar el voluntariat ambiental; apropar el mètode científic a la societat per l’anàlisi i el coneixement dels ecosistemes fluvials i fomentar la creació de xarxes al voltant de les conques hidrogràfiques i promoure una visió integral dels rius.

Mostrar formulari de contacte