Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un jutjat de Madrid investiga si Gerard Piqué va pagar a Luis Rubiales des de comptes andorrans

Un jutjat de Madrid investiga si Gerard Piqué va pagar a Luis Rubiales des de comptes andorrans

La Guàrdia Civil analitza si l'actual president de l'FC Andorra i el llavors president de la Federació Espanyola de Futbol van pactar comissions irregulars per traslladar la Supercopa de futbol a l’Aràbia Saudita, país que l'ha acollit aquestes darreres temporades

Celebració de la Supercopa d'Espanya de futbol a la capital de l'Aràbia Saudita, Riad (Foto: RFEF)
Celebració de la Supercopa d'Espanya de futbol a la capital de l'Aràbia Saudita, Riad (Foto: RFEF)
05/04/2024 13:50

La jutgessa de Majadahonda (Madrid) que investiga l’expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, pels negocis suposadament corruptes indaga actualment en gairebé un centenar de comptes bancaris de Gerard Piqué, pels negocis que l'excapità del Futbol Club Barcelona i actual president de l'FC Andorra havia establert amb el fins fa poc màxim dirigent del futbol espanyol. I concretament, la magistrada vol saber si Piqué va pagar a Rubiales comissions irregulars a canvi de traslladar la Supercopa a l’Aràbia Saudita.

Arran de les investigacions de la Guàrdia Civil, la jutgessa ha enviat comissions rogatòries a Andorra per recopilar informació sobre els moviments en 89 comptes i 27 societats de Piqué. Així consta a les resolucions judicials recollides al sumari avançat per alguns mitjans i al qual ha tingut accés l’ACN. A més de Piqué, la instructora reclama informació de Rubiales i de persones de la seva confiança vinculades a la federació o als seus negocis particulars. Tot i això, els investigadors admeten que ara per ara no s'ha detectat el pagament a alts càrrecs de la RFEF amb aquests diners.

En aquest tràmit, s'ha demanat informació a Morabanc sobre un compte del qual n'és titular l'FC Andorra, que des de fa quatre anys és propietat de Piqué i que des d'aquella adquisició ja té la forma jurídica de societat anònima esportiva. Segons consta a l’escrit, que les autoritats andorranes van acceptar parcialment, per aconseguir portar la Supercopa a Aràbia es van signar diversos contractes entre la RFEF i amb el règim islàmic saudita, "apareixent entre els signants i beneficiaris Gerard Piqué, en nom de Kosmos Holding SL, matriu d'un grup de societats, entre les quals hi ha Kosmos Football", afirmen.

Comissions des d'una empresa saudita

El que volen esbrinar els investigadors és el destí dels fons provinents del compte de Kosmos Football, en què creuen que "s'han cobrat comissions d'èxit abonades per Sela Sport Company (4 milions d'euros per any), en contraprestació pels serveis d'intermediació prestats a les negociacions amb la RFEF per a la disputa de la Supercopa d'Espanya en territori saudita". De l'anàlisi realitzada per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil al compte bancari titularitat de Kosmos Football, conclouen que la principal font d'ingressos eren les transferències internacionals de divises provinents de l'entitat saudita Sela. A més a més, recullen que la “immensa majoria” dels pagaments emesos tenien com a destinataris d'altres societats del grup Kosmos.

L'Agència Tributària ha verificat que consten declarats els pagaments de Sela Sports Company a Kosmos, com també la sortida de part d'aquests fons amb destinació a Andorra, entre el 2019 i el 2021. Davant d'aquesta informació, els agents han tornat a demanar més dades a les autoritats andorranes per ampliar la informació sobre els comptes del hòlding empresarial de Piqué.

Els investigadors també analitzen per què Kosmos va transferir 5,3 milions d’euros al Futbol Club Andorra després de les transferències de Sela. Per a la Guàrdia Civil, els diners cobrats de Sela han anat en gran part a finançar el club andorrà i a transferir diners a d'altres comptes del hòlding.

Mostrar formulari de contacte