Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un miler de persones visiten el Picurt 2008

Un miler de persones visiten el Picurt 2008

El certamen vol reivindicar la producció audiovisual a les comarques de muntanya
El poble d'Artedó
30/06/2008 09:15

La Mostra de Curtmertratges de Temàtica Pirinenca, Picurt, que es va celebrar aquest divendres i dissabte a Artedó, al municipi d’Alàs i Cerc, s’ha consolidat en tan sols dos edicions com un dels festivals de cinema de referència a Catalunya. El tret distintiu és la mescla de cultura, diversió i curtmetratges tant de ficció com de realitat.

Aquest dissabte més de 1.000 persones es van reunir a Artedó per seguir de prop les més de 50 activitats que es van dur a terme durant tot el dia i que van finalitzar ben entrada la nit amb la projecció dels curtmetratges d’aquest any: Queribus d’Alexis Racionero, Dones d’Aigua de Txell Segués i El mercat de pagés: saó, taulades i plançons d’Albert Galindo. A més, es van poder veure durant tot el dia altres curtmetratges internacionals com ara The Tube with a Hat de Radu Jude (Romania) o Daughters of Wisdom de Bari Pearlman, film guanyador del Trento Film Festival 2008.

Un altre dels plats forts del dia va ser la conferència de l’historiador i col.laborador de RàdioSeu Carles Gascón sobre els càtars al Pirineu en el marc de la XV Trobada d’Escriptors al Pirineu, que aquest any s'ha celebrat a la Seu d’Urgell i que va aprofitar la coincidència amb el PICURT per a dur a terme aquest acte en el marc del festival.

La directora del PICURT i propietària de cinemes Guiu, Montse Guiu, va assegurar que en només dos anys el festival s’ha consolidat com a plataforma de debat i de promoció de l’audiovisual al Pirineu. Guiu va anunciar que la propera edició hi haurà novetats importants en l’àmbit de la producció audiovisual i de la difusió de la mostra a nivell internacional. Cal recordar que els tres curtmetratges realitzats en la primera edició del PICURT han estat seleccionats en diversos festivals internacionals.

Segons Montse Guiu, un dels objectius és precisament el de convertir-se en un punt de trobada i debat sobre les possibilitats del sector audiovisual al Pirineu, tant pel que fa a la producció pròpia com a la situació de les empreses que treballen en aquest àmbit. “Les característiques geogràfiques i sociològiques de les comarques de muntanya fan que aquestes siguin un lloc idoni per la producció audiovisual però en canvi es fa poca producció pròpia perquè sovint hi ha pocs recursos i no hi ha les infraestructures necessàries per impulsar projectes audiovisuals propis”, va explicar la directora de Picurt.

Mostrar formulari de contacte