Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un nou abonament de bus permetrà anar de la Seu a Barcelona a meitat de preu

Un nou abonament de bus permetrà anar de la Seu a Barcelona a meitat de preu

S'oferirà una T-10 que permetrà que cada trajecte costi 12,50 € Ricard Font anuncia la transformació del bus interurbà en un servei de taxi i una major coordinació amb l'AVE
Consell d'Alcaldes 2012
21/03/2012 17:57

Un nou abonament de bus permetrà anar de la Seu a Barcelona a meitat de preu per als usuaris habituals. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat avui la posada en marxa d'una targeta T-10, tot seguint el model dels transports metropolitans, amb el qual cada viatge entre la capital urgellenca i la catalana sortirà per 12,50 euros, quan el preu del bitllet senzill és de 26,70.

El secretari de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha presentat aquesta i altres novetats del transport públic en el Consell d'Alcaldes de l'Alt Urgell, celebrat a Noves de Segre. Segons Font, això serà "un pas previ al procés d’implantació de la integració tarifària a la comarca", tal com ja s'ha fet a les principals àrees urbanes catalanes. L'abonament està pensat per a aquells usuaris que facin 10 desplaçaments a Barcelona en un màxim de 120 dies (4 mesos), i que són principalment estudiants universitaris. 

Taxi interurbà

En la reunió també s'ha anunciat que el bus interurbà de l'Urgellet, l'antic SeuBus, es convertirà finalment en un servei de taxi adaptat a la demanda. La nova versió del transport interurbà tampoc no ha donat els resultats esperats i actualment només té una ocupació mitjana d’1,3 viatgers per expedició. Per això, es transformarà a partir del mes d’abril en un servei de transport de taxi que mantindrà els horaris actuals. Això permetrà estalviar uns 40.000 euros anuals, que es destinaran, entre d'altres, a reforçar el corredor comarcal entre la Seu, Organyà, Coll de Nargó i Oliana per cohesionar la comarca. 

Paral·lelament, es treballa amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell per aprofitar places lliures dels busos escolars que coincideixin amb horari i itinerari a serveis a demanda i regulars.

Noves connexions amb l'aeroport del Prat i amb la Cerdanya

Pel que fa a l'aeroport del Prat, es treballa per aconseguir que finalment el bus shuttle que surt d'Andorra també reculli passatgers a la Seu. 

Quant a les connexions amb la Cerdanya, a partir de juny s'incrementarà l’oferta actual. En el tram entre la Seu i Bellver, s’introduiran 2 noves expedicions els dies feiners, fins a oferir-ne un total de 12 (6 d’anada i 6 de tornada) i 10 els festius (5 d’anada i 5 de tornada).

També es vol millorar la coordinació amb l’estació d'Alta Velocitat, per al bus amb sortida de la Seu d’Urgell a les 6.00 h i arribada a Lleida a les 8.20 hores, per tal de facilitar la connexió amb l'AVE amb destinació a Madrid de les 9.03 h. El setembre de 2011 ja es van introduir modificacions en els horaris del bus de tornada, entre Lleida i la Seu, a les 19:45h, per tal de minimitzar el temps d’espera per als viatgers que arriben a Lleida a les 19:38h amb el TAV i agafen el bus per arribar a la Seu a la nit.

Actuacions del pla implementades

El pla també recull, sense concretar-les de moment, propostes com ara més freqüències entre Oliana i Solsona per garantir la mobilitat fins als centres educatius (amb 2 noves expedicions de dilluns a divendres), i una nova parada a Oliana a la línia de la Seu, per tal de millorar l’accessibilitat amb transport públic fins a la residència de gent gran.
 

Mostrar formulari de contacte