Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Sant Hospital de la Seu torna a tenir una persona ingressada amb COVID-19

El Sant Hospital de la Seu torna a tenir una persona ingressada amb COVID-19

Tot i l'aparició de nous casos, es manté baix tant l'índex de risc de rebrot (28,95) com la taxa de reproducció del virus (0,50). Hi ha set persones amb positiu confirmat aïllades a domicili a l'àrea de la capital alturgellenca

Sant Hospital de la Seu
Sant Hospital de la Seu
07/08/2020 10:40

El Sant Hospital de la Seu d'Urgell té a data d'avui una persona ingressada per complicacions derivades de la COVID-19, segons ha informat el centre mèdic urgellenc. Aquest pacient, tot i això, es troba en bon estat. Paral·lelament, ara mateix a l'àrea de la Seu hi ha 7 positius més en seguiment, aïllats als seus respectius domicilis.

Tot i l'aparició de nous casos, des del Sant Hospital han destacat com a dada positiva el fet que ara mateix l'índex de risc de rebrot a la capital de l'Alt Urgell és "molt baix"; concretament, de 28,95. I la taxa de reproducció del virus els darrers set dies (coneguda com a rho7) ha estat de només 0,50; és a dir, la meitat del límit recomanat, que és d'1. A tot plegat s'hi afegeix el fet que, a diferència de moltes altres zones de Catalunya, el diagrama de risc de rebrot a l'Alt Urgell està en verd, com també ho està a la resta de l'Alt Pirineu.

Tot i aquests indicatius positius, des del complex sanitari de la Seu fan una crida a la població a "no relaxar-se" i a seguir com fins ara amb les mesures elements de protecció individual, tant per no transmetre el virus com per evitar ser víctima d'un contagi: ús de la mascareta en espais públics, distància entre persones, rentat de mans freqüent i evitar les aglomeracions de gent.

64 casos en seguiment a Andorra

Pel que fa a Andorra, les xifres d'encomanats es mantenen estables i ara mateix hi ha en seguiment 64 casos actius, dels quals només un roman ingressat a l'Hospital de Meritxell, estable a planta. No hi ha cap contagiat a l'UCI.

L'alcalde de la Seu i president de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, s'ha reunit aquesta setmana amb el ministre de Salut del Govern andorrà, Joan Martínez Benazet, i ha destacat el fet que el Principat ha activat un nombre important de rastrejadors per controlar els casos que es van detectant i aturar les cadenes de transmissió. Això ha permès que l'actual recuperació de l'activitat turística i comercial al país veí no s'hagi traduït en una segona onada de contagis. Fàbrega i Benazet s'han emplaçat a seguir compartint informació i coordinar accions de cara a lluitar contra la COVID-19, i des de l'Ajuntament de la Seu s'ha agraït aquesta col·laboració establerta des de l'inici de la pandèmia.

Mostrar formulari de contacte