Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un ós ataca un poltre a la Val d'Aran i el Conselh Generau demana mesures correctores, com s'ha fet amb Goiat

Un ós ataca un poltre a la Val d'Aran i el Conselh Generau demana mesures correctores, com s'ha fet amb Goiat

El conseller de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental vol equiparar les indemnitzacions a les dels altres territoris veïns, on són més elevades
Atac de l'ós Cachou a un poltre a la Val d'Aran (Foto: Conselh Generau Aran)
09/09/2019 17:35

Un atac de l'ós Cachou a un poltre de 4 mesos ha causat aquest diumenge el malestar a la Val d'Aran. L'autoria dels fets s'ha pogut certificar gràcies al collar que es va col·locar al plantígrad al maig. Cachou es considera "força depredador", ja que durant l'estiu ha atacat assentaments apícoles i cabres.

Després de la constatació, el conseller de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental del Conselh Generau, Francisco Bruna, ha indicat que es proposarà al Govern de la Generalitat la modificació del decret regulador dels procediments de compensació de danys i perjudicis causats a l'agricultura i la ramaderia per espècies animals protegides de la fauna. Bruna ha argumentat que es volen equiparar a les de la resta de territoris veïns, "on són més altes". Des del Conselh Generau d'Aran també es considera que "és necessari aplicar mesures de condicionament aversiu, com s'ha intentat amb Goiat".

Des del Conselh Generau es posa de relleu que fins al moment només s'havien certificat atacs sobre equí de l'ós Goiat, el qual ha depredat fins i tot eugues adultes.

Bruna manifesta que la prevenció sobre bestiar equí és "molt difícil", ja que "no és viable agrupar-lo i protegir-lo a la nit com es fa amb l'oví". Els moviments nocturns dels óssos són imprevisibles i el decalatge de la recepció del senyal del collar GPS fa molt difícil la seva protecció efectiva.

Mostrar formulari de contacte