Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un passeig ornitològic pel camí de Benavarre obre les activitats d’estiu de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat

Un passeig ornitològic pel camí de Benavarre obre les activitats d’estiu de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat

La sortida guiada per anar a observar moixons es farà aquest dissabte, 6 de juliol, i anirà a càrrec de Jordi Dalmau, guia especialitzat en ornitologia. El programa de l'equipament urgellenc inclou 9 propostes diferents
02/07/2019 14:54

L'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat enceta aquest dissabte, 6 de juliol, la programació d'estiu, que inclou 9 activitats diferents relacionades amb la natura i el patrimoni cultural de la Seu d'Urgell i la comarca.

La primera proposta és una sortida guiada per observar ocells, a càrrec de Jordi Dalmau, guia especialitzat en ornitologia. El passeig ornitològic, que tindrà lloc de les 9 a la 1 del migdia, s'iniciarà al mateix Espai Ermengol i recorrerà el camí de Benavarre. L'objectiu serà veure el màxim nombre d'aus en un mosaic d'hàbitats agrícoles i forestals. El recorregut passarà per diversos camps i una bonica roureda a tocar de la Seu, a més de zones d'alzines i roures.

La iniciativa es clourà amb una visita a l'exposició "Natura de l'Alt Urgell: patrimoni i recurs", ubicada a l’edifici de l'Espai Ermengol. Es recomana als participants que portin prismàtics El preu per participar-hi serà de 2 euros per persona.

Propostes culturals i de natura

La segona activitat programada tindrà lloc el dijous 11 de juliol, a les 20 hores. Es tracta d'una visita guiada de la mà de la guia local Pilar Aláez, dedicada a La Seu Medieval, que sortirà des del mateix Espai Ermengol. Els assistents faran un recorregut exterior pel centre històric de la capital alturgellenca, per descobrir-ne l’estètica romànica, la influència del món feudal, el poder de l’Església i el paper de la Seu d’Urgell com a referent de la identitat pirinenca. L’activitat serà gratuïta.

Dimarts 16 de juliol, a les 21 hores, des de l'Espai Ermengol s’iniciarà una caminada de lluna plena sobre el Cadí, que s’emmarca també dins del programa INSOMNI. La sortida nocturna des de la Seu d'Urgell fins a Calbinyà la dirigirà Albert de Gràcia. Després de sopar sota la llum de la lluna plena -caldrà portar el menjar de casa-, es tornarà caminant amb la llum dels frontals al punt d'inici del recorregut. Per participar en aquesta sortida es recomana portar roba i calçat còmode, a més d'abric, aigua i un frontal. El nivell de la sortida és mitjà, amb poca dificultat, però hi ha algun tram del camí amb una pujada pronunciada. L’activitat és gratuïta.

Pel que fa a dijous 18 de juliol, a les 10 del matí, a l'Espai Ermengol, també de la mà d'Albert de Gràcia, es proposa una visita al Coll de Creus per conèixer la formació dels Pirineus. En aquesta visita s’explicarà quina era la comunicació dels pobles de la vall de Tuixent amb l’Urgellet, a més d'explicar qui eren les trementinaires, el clima de la zona, i la flora i fauna. La proposta és gratuïta i s’engloba en el programa PIRIBUS.

Les activitats continuaran el dijous 1 d'agost, a les 10 del matí, a l'Espai Ermengol, novament a càrrec d’Albert de Gràcia, que dirigirà una visita al Boscalt, on també es podrà veure el seu boix centenari. També s'hi parlarà de les llegendes i tradicions del Baridà, el camí Cardoner, el clima de la zona, així com de la flora i fauna. La sortida tindrà un cost de 2 euros per persona.

La setmana següent, dijous 8 d'agost, a les 9 del matí, a la font del poble d’Ars, s’iniciarà un recorregut pel sender interpretatiu Ars. En aquest cas l’activitat serà gratuïta i anirà a càrrec de l’Associació la Sorellona. El mateix dijous, però a les cinc de la tarda, hi haurà una visita guiada a l'exposició Natura de l'Alt Urgell: patrimoni i recurs, de l'Espai Ermengol a càrrec del Jordi Dalmau. La visita tindrà un preu de 2€ per persona.

El programa continuarà dissabte 24 d'agost, a les 9 del matí, a l'Espai Ermengol, amb una visita guiada de Jordi Dalmau sota el títol "Volar és un plaer". Es tracta d'una caminada al pla de les Forques per observar papallones i ocells, especialment rapinyaires que aprofiten l'aire calent d'aquest vessant assolellat per enlairar-se amb facilitat. Amb l'ajuda de material d'observació, els participants gaudiran d'aquests animals. Finalment, es visitarà l'exposició sobre natura local de l'Espai Ermengol. Es recomana portar prismàtics. L’activitat tindrà un cost de 2 euros per persona.

Finalment, el diumenge 29 de setembre, a les 11 del matí, s’iniciarà des de la plaça de l’Arbre de Castellciutat una sortida sota el títol "Fortaleses de la ciutat, arquitectura militar del segle XVII", en el marc de la Festa de Capitulació de Castellciutat, a càrrec de la guia urgellenca Pilar Aláez. La visita consistirà en un recorregut històric per la Torre de Solsona i el Castell de Ciutat. Aquesta activitat serà gratuïta.

  • Espai Ermengol de la Seu
  • Cartell de les activitats organitzades per l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat

Mostrar formulari de contacte