Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un petit taller de Caregue, a la Vall d'Àssua, fabrica joies inspirades en la muntanya

Un petit taller de Caregue, a la Vall d'Àssua, fabrica joies inspirades en la muntanya

Arracades de vaques, collars amb un ganxo o anells amb la flor de neu són algunes de les peces que elabora la joiera Clàudia Bellera. La comercialització la fa principalment a través d'Internet

Clàudia Bellera, al seu taller (Foto: ACN)
Clàudia Bellera, al seu taller (Foto: ACN)
17/08/2021 10:45

A Caregue, un poble d'una quinzena d'habitants del Pallars Sobirà, la Clàudia Bellera hi té un petit taller de joies on confecciona artesanalment tot allò que veu per la finestra: vaques, ovelles, tractors, flors o muntanyes. Bellera va començar a dissenyar anells, arracades o collars de les muntanyes properes (Montsent de Pallars o Montorroio) i de seguida li van començar a arribar encàrrecs d'altres indrets, com la Pica d'Estats o els Encantats.

Dins el món ramader català la jove, que treballa a 1.175 metres d'altura, ja és un referent. Ha fet joies de tractors, cròtals d'animals, ganxos de pastor, ovelles o vaques, que llueixen ramaders i ramaderes d'arreu de Catalunya.

La joiera pallaresa té peces amb flocs de neu -que veu a l'hivern per la finestra del taller-, carlines, flors de neu o papallones. Durant tot l'any també s'inspira en els ramats d'ovelles xisquetes, les vaques brunes, les cabres pirinenques i tot allò relacionat amb el món ramader, com cavalls, porcs, gallines o galls. També té una secció reservada a la fauna salvatge: isards, llúdrigues, marmotes, banyes de daina o de cérvol.

Les joies més representatives de la seva col·lecció les té en estoc perquè tenen bona sortida, però moltes altres les fa per encàrrec. Bellera ha explicat que ha dissenyat peces amb tota mena d'eines del camp, gossos pastors o algun animal concret. Els clients li envien imatges del seu animal preferit, un cavall, una ovella o un toro i ella ho converteix en joia per poder-lo lluir.

Algunes de les vendes les fa al seu petit taller però moltes altres a través de les xarxes socials. Assegura que vendre per Internet li ha permès rebre comandes de tot Catalunya i de molts punts de l'Estat espanyol.

Mostrar formulari de contacte