Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un ramader del Pallars: "Els pagesos, desgraciadament, no entenen de mesures de confinament"

Un ramader del Pallars: "Els pagesos, desgraciadament, no entenen de mesures de confinament"

El sector de la ramaderia ha de sortir de casa per anar a donar menjar al bestiar i cuidar els camps
Granja de vaques de Pujalt, al Pallars Sobirà (Foto: ACN)
16/03/2020 14:05

El sector de la ramaderia és un dels que no es pot quedar a casa com a mesura de control del coronavirus i ha de sortir per anar a treballar. "Els animals han de menjar", ha afirmat Albert de Moner, ramader de Pujalt, al Pallars Sobirà. "Desgraciadament els pagesos no entenen d'algunes de les mesures de confinament", ha remarcat en declaracions a l'ACN.

Com cada dia, Albert de Moner ha hagut d'anar a la granja, en aquest cas de vaques, a controlar que totes estan bé i a donar menjar a tots els animals. És època d'arreglar els prats i els sembrats i aquestes feines tampoc poden esperar. El pagès pirinenc ha explicat que "el nivell de psicosi és una mica més baix que a d'altres llocs, perquè treballem en un entorn solitari i on les possibilitats de contagi són més baixes".

Albert de Moner també té un obrador que serveix carn de vedella a particulars, restaurants i hotels. En aquest sentit, les comandes dels establiments turístics han quedat totes anul·lades. Per contra, ha vist un lleuger repunt de les comandes de particulars, als quals els serveix els encàrrecs a casa.

Mostrar formulari de contacte