Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un sabotatge, possible causa de les avaries d'internet a l'Alt Urgell

Un sabotatge, possible causa de les avaries d'internet a l'Alt Urgell

Els problemes en l'accés a la xarxa coincideixen amb la vaga convocada pels tècnics instal·ladors d'ADSL L'Ajuntament de la Seu lamenta que es faci pagar als usuaris de la comarca aquest conflicte intern de les operadores

Torre Internet i Banda Ampla
Torre Internet i Banda Ampla
09/04/2015 16:49

L'avaria en l'accés a internet, que afecta centenars de clients de l'Alt Urgell, podria tenir el seu origen en un sabotatge a la xarxa d'ADSL, en el marc de la vaga d'instal·ladors d'empreses subcontractades per les principals companyies del sector. La situació també afecta comarques veïnes com ara la Cerdanya i el Berguedà.

Així ho ha indicat l'Ajuntament de la Seu, després que el consistori ha demanat explicacions pels problemes d'accés a la xarxa existents des d'aquest dimecres al matí. Alguns usuaris, especialment els de Jazztel, han denunciat que han sumat ja més de 26 hores sense servei. També n'estan patint les conseqüències clients de companyies com ara Telefónica, Vodafone, Orange i Pepephone. S'està treballant perquè les incidències quedin resoltes cap a les 6 de la tarda.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha explicat que les companyies amb qui ha pogut contactar apunten a un possible sabotatge a la línia, que podria estar vinculat a la vaga de tècnics de manteniment, els quals denuncien la precarització de les seves condicions laborals.

Batalla ha defensat que els motius de la protesta "potser són molt legítims", però ha criticat que es faci pagar aquest conflicte a usuaris particulars i a petites i mitjanes empreses, que ja han expressat la seva indignació per la situació. Des del consistori s'ha reclamat a les empreses "una solució ràpida", ja que aquestes incidències afecten l'activitat quotidiana de molts negocis i administracions.

Mostrar formulari de contacte