Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un seminari a Rialp mostra als ramaders com ser autònoms econòmicament

Un seminari a Rialp mostra als ramaders com ser autònoms econòmicament

L'economista Manuel Sánchez creu que si el pagès només comptés amb la producció, els aliments serien molt més cars
23/09/2015 19:25

L'economista Manuel Sánchez, que ha participat a Rialp en el segon 'Seminari d'Economia de resistència per a ser pagesos feliços' creu que ''si un pagès només pensés en termes econòmics a l'hora de posar preu als productes que produeix, la gent no menjaria'', perquè el cost total seria molt elevat. Per això, conclou que la societat, les administracions i les distribuidores han de valorar el paper que juguen tant en la producció com en el manteniment del medi.

Sánchez ha volgut donar les bases per aconseguir que els pagesos assoleixin l'autonomia econòmica i d'aquesta manera obtinguin la llibertat necessària per poder treballar en el que s'estimen d'una manera digna. L'objectiu essencial ha estat aprendre els conceptes bàsics que els permeti llegir, interpretar i narrar, en termes econòmics, això que coneixen tan perfectament en termes qualitatius.

L'economista ha reconegut que molts projectes agraris tiren endavant gràcies a les subvencions. Aquests ajuts a la pagesia, hi afegeix, fan "que el consumidor pugui comprar molt barat el que en termes econòmics i financers hauria de ser molt car" i això fa que ''quedin ocults els dèficits que tenen econòmicament els ramaders i agricultors''.

Venda directa

Sànchez ha dit que la de la pagesia és avui una activitat ''molt complicada'' per determinar-la en termes econòmics, donat que els processos de producció són molt llargs. La solució a tots aquests problemes passa "per la venda directa del pagès al consumidor i per la cooperació", ha sentenciat l'economista. La consolidació de molts projectes agraris i ramaders passa necessàriament per la viabilitat econòmica.

Mostrar formulari de contacte