Un seminari internacional sobre música del segle XVIII clou la Universitat d'Estiu de la UdL
La Seu ha acollit 18 cursos i 352 dels 790 alumnes de l'edició d'enguany Les temàtiques relacionades amb l'educació i el medi ambient han estat les més demanades
Una vintena de musicòlegs i intèrprets provinents de França, el Regne Unit, Estats Units i diversos punts de l'Estat tanquen avui divendres la 19 edició de la Universitat d'Estiu de la UdL, que enguany ha comptat amb 790 matriculats repartits en 37 cursos. La meitat de l'activitat ha estat a la Seu d'Urgell, amb 18 cursos. També se n'ha fet a Lleida (12), Tremp (2), Àger, Erill la Vall i Seròs.
El seminari internacional Música instrumental a Espanya 1750-1800 l'han dirigit els professors de la Universitat de Lleida i de La Rioja, Màrius Bernadó i Miguel Àngel Marín. S'ha posat en comú les darreres recerques sobre el procés de modernització de la música instrumental durant la segona meitat del segle XVIII.
La trobada, que té lloc a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, pretén impulsar la recuperació del patrimoni musical a través de la publicació de partitures inèdites i l'enregistrament d'algunes obres d'autors com ara Brunetti o Boccherini. La major part dels participants al Seminari són membres d'un projecte del Programa Nacional d’Investigació Fonamental del Ministeri de Ciència i Innovació.
Avui també finalitzen a La Seu d'Urgell els cursos sobre estratègies de desenvolupament econòmic local al Pirineu, educació emocional, educació i conflicte, com vèncer l'estrès i les angoixes, i protocol social i habilitats interpersonals.
Finalment han estat 353 persones les que han realitzat algun dels cursos que han tingut lloc a la capital de l'Alt Urgell durant dues setmanes, del 12 al 22 de juliol. Les temàtiques relacionades amb l'educació i el medi ambient han estat enguany les més demandades.