Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un terç de les famílies de la Seu ja participa de la campanya de reciclatge d'oli de cuina

Un terç de les famílies de la Seu ja participa de la campanya de reciclatge d'oli de cuina

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet ha lliurat dues mil garrafes i més de mil vuit-cents euros. Els primers ciutadans ja han bescanviat els seus vals de compra en productes d’establiments urgellencs. La campanya es planteja ara de forma indefinida.

Cubells de Reciclatge
Cubells de Reciclatge
02/05/2007 13:06

La campanya de reciclatge d'oli de cuina i d'ús de la deixalleria que ha impulsat la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet aquests darrers mesos ha estat un èxit. La iniciativa ha aconseguit que un terç de les famílies de la zona disposin ja d'una garrafa de reciclatge. Des de l'ens supramunicipal s'ha lliurat més de dues mil garrafes i més de mil vuit-cents euros.

La valoració de la campanya l'ha feta el gerent de la Mancomunitat de l'Urgellet, Jordi Vilaró:

 

Tall de veu:

 

La iniciativa es planteja ara de forma indefinida:

 

Tall de veu:

 

Vilaró ha agraït la participació dels ciutadans:

 

Tall de veu:

 

 

Totes les famílies que encara ho desitgin poden recollir a les instal.lacions de la Mancomunitat, i gratuïtament, una garrafa de 5 litres per a posar-hi l’oli usat de la cuina. Cada vegada que portin la garrafa plena a la deixalleria, rebran un val de descompte de 3€.

Els productes que es podran adquirir amb aquest vals de descompte són els que suposen un estalvi en la generació d’escombraries respecte als productes d’usar i llençar. La Mancomunitat ha elaborat un catàleg de productes que es poden comprar amb aquests vals de descompte i ha signat convenis de col•laboració amb més de 30 establiments comercials que els posen a la venda.

L’objectiu d’aquesta nova campanya és fomentar l’ús de mocadors, tovallons i draps de roba en lloc dels de paper. També es podran comprar amb descompte carros per a anar a comprar, cistells i bosses de roba que evitin el consum de bosses de plàstic. Per allargar la vida d’alguns productes, es fomentarà l’ús de DVD regravables, de piles recarregables i l’actualització d’ordinadors abans que es quedin obsolets. Al catàleg també hi ha altres productes com impressores que automàticament aprofiten les dues cares del paper i una gerra d’aigua amb filtres de carbó actiu que treu el gust a clor de l’aigua i fa innecessari el consum d’aigua envasada.

Mostrar formulari de contacte