Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu torna a acollir les proves de la selectivitat dels estudiants del Pirineu

La Seu torna a acollir les proves de la selectivitat dels estudiants del Pirineu

Un total de 123 alumnes de segon de batxillerat dels instituts de la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Sort comencen els exàmens aquest dimarts, 12 de juny
Proves de la selectivitat al Centre Cultural Les Monges (2015)
11/06/2018 11:15

Un total de 123 alumnes pirinencs de segon curs de batxillerat del Pirineu estan convocats aquest dimarts, 12 de juny, a dos quarts de nou del matí, a les proves de selectivitat que es duran a terme al Centre Cultural Les Monges de la Seu d'Urgell. El tribunal estarà constituït pel president i 5 vigilants/correctors.

D'aquests 123 estudiants - 9 més que l'any passat-, 72 provenen de l'Institut Joan Brudieu de la Seu (Alt Urgell), 24 de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà (Cerdanya) i 27 de l'Institut Hug Roger II de Sort (Pallars Sobirà). A més a més, s’examinaran 5 alumnes que estan assignats al Tribunal Ordinari Específic (TOE). En aquest tribunal, es corregiran els exàmens dels estudiants amb dislèxia, TDA i TDAH.

Les proves es realitzaran en horari de matí i de tarda. Els examens començaran a les nou del matí i acabaran a dos quarts de sis de la tarda. Entre examen i examen, els alumnes disposaran de 30 minuts de descans. Els exàmens de les PAU s'allargaran fins al dijous 14 de juny.

Estructura de la prova

La prova d'accés a la universitat s'estructura en dues fases: una fase general obligatòria i una fase específica de caràcter voluntari.

La fase general consta de 5 exercicis: llengua catalana i literatura; llengua castellana i literatura; llengua estrangera; i història; i una matèria de modalitat de batxillerat triada per l'estudiant. A la fase específica, cada estudiant pot examinar-se d'un màxim de tres matèries de modalitat de batxillerat, diferents de les de la fase general. 

Com a novetat d’aquest any, Història de la Filosofia s’examina en la fase específica i passa a ser ponderable en graus de les branques d’Arts i Humanitat i de Ciències Socials i Jurídiques.

Resultats

Els resultats es faran públics el dimecres 27 de juny. Les sol·licituds de revisió tindran lloc del 27 al 29 de juny i se'n sabrà la resolució el 9 de juliol.

La selectivitat de setembre tindrà lloc el 4, 5 i 6 de setembre, mentre que la matrícula per poder-la fer serà del 12 al 24 de juliol.

Mostrar formulari de contacte