Un total de 140 persones han participat a la Ruta del Formatge 2014
La Ruta del Formatge 2014, que s'ha clos aquest diumenge amb la visita a la formatgeria artesana La Reula, ha obtingut un gran èxit de participació amb un total de 140 persones entre les sis visites organitzades.
“Aquesta proposta organitzada des de fa tres anys per l'Espai Ermengol ja s'ha consolidat entre els urgellencs i en cada edició hi han participat més turistes, aconseguint l'objectiu de donar a conèixer el formatge com a producte agroalimentari del territori i també els seus productors, per tal de donar-li el valor que es mereix”, ha manifestat el regidor de Turisme i Promoció Econòmica de l'Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès. “Davant l'èxit creixent d'aquesta ruta, l'any vinent es tornarà a organitzar però amb la introducció d'alguna novetat”, ha avançat Pallarès.
Al llarg d'aquest 2014, els participants han pogut visitar, a més a més de La Reula, les formatgeries Mas d'Eroles d'Adrall, Serrat Gros d'Ossera, Baridà de Bar, Castell-llebre i L'Oliva d'Oliana.
Totes aquestes sortides s'han iniciat a l'Espai Ermengol, on s'ha fet un recorregut per les diverses plantes, s'ha explicat la història del territori a través del formatge i el procés de producció. També s’ha pogut visionar un audiovisual informatiu sobre la Cooperativa Cadí i degustar els productes amb DOP Formatge i Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Cada ruta ha culminat a les poblacions alturgellenques per visitar cadascuna de les sis formatgeries.
L'activitat també s'emmarca en les Rutes Guiades a la Seu i Comarca.