Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un veí de la Seu denuncia l'atenció mèdica del Sant Hospital

Un veí de la Seu denuncia l'atenció mèdica del Sant Hospital

Jaume Mendia Lluch va ser visitat 40 dies després de ser operat del menisc i porta quatre mesos de baixa La direcció del centre subratlla que el malalt en cap moment va quedar desatès Mendia vol crear una associació amb els usuaris descontents del servei de l'hospital urgellenc
Jaume Mendia
27/10/2008 22:22

Un veí de la Seu, Jaume Mendia Lluch, ha criticat en declaracions a RàdioSeu l’atenció mèdica que ha rebut al Sant Hospital arran de l’operació de menisc que li van fer al centre urgellenc ara fa quatre mesos. Mendia lamenta que “el seguiment deficient del seu cas” ha provocat que una lesió que havia de curar-se en un mes i mig l’hagi obligat, en canvi, a estar més de quatre mesos sense treballar i a tornar a passar pel quiròfan.

Mendia explica que després de la intervenció quirúrgica no va ser visitat pel traumatòleg fins quaranta dies més tard, ja que l’especialista se’n va anar de vacances i després va agafar la baixa. L’usuari de l’hospital urgellenc també afirma que va començar la rehabilitació 68 dies després de ser operat (quan normalment és al cap de 15 dies). Això considera que podria haver-li provocat “l’atrofia muscular i el desplaçament de la ròtula que pateix”.

Mendia, que està pendent de ser operat novament, considera que la direcció del centre mèdic no va actuar amb diligència i no li va oferir l’oportunitat de ser visitat per un altre traumatòleg. Critica que des d’urgències s’oferia l’atenció d’un especialista “via telèfon”. Segons comenta, aquest fet li ha estat reconegut a la queixa oficial que va trametre recentment a la conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya. Mendia ha demanat que el tractament que ha de rebre per a la seva lesió de menisc la portin des d’ara a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.

En relació amb el cas, el gerent del Sant Hospital, Jordi Riba, ha defensat l’actuació del centre i del traumatòleg. Riba subratlla que el malalt en cap moment va quedar desatès i que l’equip mèdic va respondre a totes les seves peticions.

D’altra banda, el veí de la Seu ha iniciat els passos per contactar amb els usuaris del Sant Hospital descontents amb el tracte rebut, per crear així una xarxa d’afectats. “No es pot permetre que un hospital funcioni d’aquesta manera; caldria que tota la gent que s’ha sentit ‘maltractada’ es posés d’acord per defensar els drets dels usuaris, ja que actualment estem desemparats”, afirma. Mendia ofereix la seva adreça de correu electrònic: mendialluchjaume@yahoo.es.

Mostrar formulari de contacte