Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una caldera de biomassa permetrà a l'hospital de la Seu estalviar 70.000 euros anuals

Una caldera de biomassa permetrà a l'hospital de la Seu estalviar 70.000 euros anuals

La Diputació de Lleida finançarà la instal.lació, prevista per l'any vinent El projecte forma part de les mesures per reduir el dèficit econòmic del centre hospitalari urgellenc
Hospital de la Seu d'Urgell
12/08/2013 12:14

La Diputació de Lleida finançarà l'any vinent la instal.lació d'una caldera de biomassa a l'Hospital de la Seu d'Urgell, que suposarà un estalvi anual de 70.000 euros en producció energètica. L'alcalde de la Seu i president del Patronat de la Fundació Sant Hospital, Albert Batalla, explica que aquest projecte s'inclou en el conjunt de mesures que s'estan implementant per reconduir la delicada situació econòmica del centre hospitalari.

A aquesta acció se suma la reestructuració del deute, que es planteja també amb l'obtenció de nous ingressos vinculats al patrimoni del propi hospital. A més a més, s'ha dut a terme els últims mesos una reducció de despesa en capítol 1, que ha suposat una important retallada salarial i la pèrdua de llocs de treball.

Batalla puntualitza que s'està treballant a fons "per trobar una sortida als problemes econòmics que s'arrosseguen des de fa anys i que s'aguditzen a causa de la crisi". El president del Patronat de la Fundació Sant Hospital defensa la importància del centre mèdic urgellenc i la necessitat de donar-li suport, ja que dóna servei a més de 21.000 persones. Així mateix, lloa la qualitat assistencial i l'esforç dels professionals.

En el programa 'Fil directe amb l'Ajuntament', emès aquest divendres passat, l'alcalde urgellenc ha descartat l'eliminació d'especialitats mèdiques, a causa de les restriccions pressupostàries. "S'ha fet esforços per afiançar ginecologia i pediatria, amb un èxit notable, i això és el que volem continuar fent", comenta.

Licitació de la instal.lació de la caldera

La Fundació Sant Hospital ja ha tret a concurs la instal.lació de la caldera. El pressupost de la licitació ascendeix a 588.830 euros i estableix un preu màxim de 0,0465 euros per kilowatt hora.

Mostrar formulari de contacte