Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una cinquantena de dones electes de Ponent i el Pirineu comparteixen experiències en una jornada a Concabella

Una cinquantena de dones electes de Ponent i el Pirineu comparteixen experiències en una jornada a Concabella

La trobada 'Política amb veu de dona' l'organitza la Diputació de Lleida i inclou xerrades, tallers i debats
Jornada 'Política amb veu de dona' (Foto: ACN)
30/10/2022 12:45

Una cinquantena d'alcaldesses, regidores i altres dones electes de les comarques de Ponent i del Pirineu han participat aquest dissabte a Concabella, als Plans de Sió (Segarra), a la primera jornada 'Política amb veu de dona', que ha organitzat l'Àrea d'Igualtat de la Diputació de Lleida. Es tracta d'una trobada que neix amb l'objectiu de compartir experiències, teixir xarxa i fer una radiografia de la presència de dones polítiques arreu de la demarcació, a través de xerrades, tallers i debats. Tot plegat, amb la finalitat d'augmentar i reforçar la presència de les dones a la política, ja que continua sent inferior a la que ocupen els homes. Actualment, només el 23% dels municipis catalans tenen alcaldessa i, de fet, prop del 57% no han estat mai governats per dones.

Segons ha indicat la diputada de la Diputació de Lleida, Helena Martínez, l'objectiu final de la iniciativa és "que hi hagi més dones polítiques al territori". I ha afegit: "És molt important que les dones exerceixin càrrecs públics perquè diversifiquen el lideratge i democratitzen les polítiques. "Quan hi ha més pluralitat i diversitat és quan estem aplicant veritables polítiques transformadores", ha explicat.

La trobada ha comptat amb un espai de reflexió en què les participants han explicat algunes de les dificultats i limitacions que es troben a l'accedir a la política i dins dels partits pel fet de ser dones. Sentir-se soles en diverses ocasions, notar que les seves opinions valen menys o que no es tenen en compte o el fet d'haver-se d'esforçar el doble per demostrar que són vàlides, han estat algunes de les vivències més compartides entre les assistents.

Una de les participants, Estefania Rufach, alcaldessa d'Os de Balaguer, ha subratllat la importància de tenir espais com aquests que donin la oportunitat de compartir aquestes situacions, "perquè enforteixen les dones". En la mateixa línia s'ha expressat la regidora de Mollerussa Rosalia Carnicé, que també ha remarcat la importància de poder compartir experiències i "com et sents" amb altres dones polítiques.

La jornada ha comptat amb xerrades, un taller de lideratge feminista i un debat polític amb partits per debatre quines són les seves propostes per avançar cap a la igualtat d'oportunitats en l’àmbit polític.

 

Mostrar formulari de contacte