Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una cinquantena de persones se sumen a la mobilització de l'1 de Maig a la Seu

Una cinquantena de persones se sumen a la mobilització de l'1 de Maig a la Seu

En la marxa en va llegir un manifest en què es denuncia l'augment de la precarietat laboral i del cost dels estudis superiors, entre d'altres La manifestació la convocaven entitats de l'Esquerra Independentista de l'Alt Urgell

Manifestació 1 de Maig 2015 a la Seu
Manifestació 1 de Maig 2015 a la Seu
04/05/2015 09:34

Una cinquantena de persones s'han sumat aquest passat divendres, 1 de Maig, a la mobilització sota el lema 'Defensem la sobirania com a dones, classe i poble. Avancem cap al socialisme i el feminisme als Països Catalans". La manifestació, oberta a tothom, la convocava Arran Alt Urgell, l'Assemblea d'Estudiants de l'Institut Joan Brudieu, la Candidatura d'Unitat Popular de l'Alt Urgell i Endavant Alt Urgell. En la marxa s'hi va poder veure  també membres de la candidatura d'ERC a la Seu.

Tot coincidint amb aquesta jornada, les entitats convocants van publicar un manifest en què denuncien l'augment de la precarietat i l'aprofitament de la reforma laboral per abaratir acomiadaments i eliminar convenis col·lectius, a més a més de l'increment de les hores de treball sobre les dones, el desmantellament de serveis públics i la sobreexplotació de treballadors estrangers, alhora que joves qualificats marxen del país perquè no troben feina digna aquí.

El manifest també exposa l'augment dels preus del transport i de les universitats, cosa que, afirmen "deixa cada cop més jovent de la comarca sense la possibilitat d’estudiar". D'altra banda, rebutgen "el traspàs de recursos públics a empreses privades a través de privatitzacions". Per tot plegat, els col·lectius convocants rebutgen "el discurs de la recuperació econòmica" i advoquen per un major repartiment de la riquesa.

Galeria d'imatges

Mostrar formulari de contacte