Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una conferència d'Arcadi Oliveres inaugurarà el curs del Centre de Formació d'Adults de la Seu

Una conferència d'Arcadi Oliveres inaugurarà el curs del Centre de Formació d'Adults de la Seu

L'economista i activista social oferirà la xerrada 'Saber què passa és imprescindible. Actuar també'. L'acte serà aquest dijous a 2/4 de 8 del vespre a la Sala de la Immaculada

Arcadi Oliveres
Arcadi Oliveres
11/10/2016 17:10

L’economista i activista social Arcadi Oliveres serà aquest dijous, dia 13, a la Seu per pronunciar la lliçó inaugural del curs 2016-2017 del Centre de Formació d’Adults de la Seu d’Urgell. L'acte serà a 2/4 de 8 del vespre a la Sala de la Immaculada. La xerrada porta per títol ‘Saber què passa és imprescindible. Actuar, també’.

Arcadi Oliveres i Boadella (Barcelona, 1945) ha destacat per la seva trajectòria en defensa d'un model econòmic més equitatiu i per les seves accions a favor dels drets socials i dels col·lectius més desfavorits. Durant la dictadura franquista, l'any 1966 es va implicar en el Sindicat Democràtic d'Estudiants i va participar en la Caputxinada. El 1968 es va llicenciar a la UB i el mateix any va ser jutjat pel Tribunal d'Ordre Públic. Als anys 70 va formar part de moviments a favor de la democràcia i l'autogovern de Catalunya i va fundar l'Associació de Veïns de l'Esquerra de l'Eixample. També va participar en la Marxa de la Llibertat l'any 1976 i va ajudar a crear l'Associació Catalana de Solidaritat i Ajut al Refugiat.

A la dècada de 1980, Oliveres es va incorporar a l'entitat Justícia i Pau, de la Diòcesi de Barcelona, en la qual segueix col·laborant. El 1993 es va doctorar a la UAB. També és conegut per haver participat en un gran nombre de reivindicacions, com ara l'objecció fiscal, la insubmissió, la banca ètica, les manifestacions contra la guerra de l'Iraq i el moviment 15-M. Alhora, ha estat president de la Federació Catalana d'ONG per la Pau. Ha publicat una desena de llibres i ha rebut premis com ara el Memorial Lluís Companys i el Pere Casaldàliga de Solidaritat. Paral·lelament, ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació.

 

Mostrar formulari de contacte