Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una cooperativa impulsa la recuperació del poble d'Envall, a la Vall Fosca

Una cooperativa impulsa la recuperació del poble d'Envall, a la Vall Fosca

L'Escola d'Oficis de Muntanya ubicada en aquest nucli ha impartit 16 tallers en el seu primer any de funcionament, amb uns 200 participants. La proposta de restaurar la població és la que ha tingut més bona rebuda

03/07/2024 13:55

L'Escola d'Oficis de Muntanya d'EnvallCoop, al Pallars Jussà, ha superat el primer any de programació de cursos i encara aquest estiu amb noves formacions. Estructures de fusta, cistelleria silvestre, iniciació al torn de ceràmica o ioga són els tallers que s'han convocat.

Però l'activitat que està despertant més interès és la proposta de recuperar el poble d'Envall, el nucli on es troba aquesta escola i que va romandre més de 30 anys abandonat. Durant cinc dies els inscrits col·laboraran en la reconstrucció d'aquest indret de la Vall Fosca, que va quedar completament deshabitat a finals de la dècada de 1970. No va ser fins al 2002 que va tornar a tenir habitants, i actualment en té una desena. A més de la cooperativa, també disposa del refugi i escola d'oficis Casa Bigodé.

Els seus responsables han explicat a l'ACN que valoren com a "bona" l'acollida que ha tingut aquest primer any. Als setze cursos que ha impartit hi han participat unes 200 persones. Ara mateix funciona com a centre "autogestionat", però confien que durant aquest any s'homologuin els estudis que imparteixen.

  • El poble recuperat d'Envall, a la Vall Fosca (Foto: ACN)
    El poble recuperat d'Envall, a la Vall Fosca (Foto: ACN)
  • El Refugi Casa Bigodé, al poble d'Envall (Foto: ACN)
    El Refugi Casa Bigodé, al poble d'Envall (Foto: ACN)

Mostrar formulari de contacte