Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una defecació de gos de grans dimensions, nova imatge de la campanya de civisme de la Seu

Una defecació de gos de grans dimensions, nova imatge de la campanya de civisme de la Seu

L'excrement gegant s'instal·larà en diferents indrets per conscienciar del perjudici per a la ciutat Les àrees amb més brutícia deixada per propietaris de mascotes són el parc del Cadí, el carrer de la Salle i el parc del Valira
Civisme 2015 - Defecació de gos
11/03/2015 16:35

Aquest dimecres s'ha presentat, a la plaça de les Monges, la nova acció de la campanya de civisme 'La Seu és casa teva. Cuida-la!' que fa incidència novament en la problemàtica que comporten les defecacions de gossos a la via pública.

L'acció ha consistit en la instal·lació, a l'entrada del centre cultural Les Monges, d'una defecació gegant de gos, elaborada durant la celebració del Parc de Nadal pels nens i nens que van assistir al taller de l'artista David Segura, de l'empresa Mural de la Seu. L'excrement simulat està fet amb cartró, boles de paper i paper maixé i pintada amb esprais.

La presentació ha anat a càrrec de la tinent d’alcalde de Participació Ciutadana de l'Ajuntament urgellenc, Anna Vives; el gerent de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, Jordi Vilaró, i la regidora de Joventut i Infància, Meritxell Planes. “Amb la instal·lació d'una defecació de gos, de gran format, es vol remarcar que els excrements de gossos als carrers de la Seu d'Urgell són una de les grans preocupacions de la ciutadania”, ha explicat Anna Vives.

La tinent d'alcalde ha explicat que aquesta simulació de grans dimensions s'anirà instal·lant a les entrades dels diferents centres educatius de la ciutat. Alhora, aquesta caca gegant anirà acompanyada de sessions informatives adreçades als alumnes de cada escola amb l'objectiu de fer arribar el missatge que cada propietari de gos ha de recollir les defecacions de la seva mascota a la via pública.

'Embolica'm, que seré un bon regal'

En la instal·lació també hi han participat els membres del Consell Municipal d'Infants de la Seu, que en la comissió de treball d'aquest dimecres mateix han elaborat diversos eslògans que es col·locaran sobre l'element. El primer que s'ha escollit és: 'Embolica'm, que seré un bon regal'. Meritxell Planes ha explicat que la participació dels nens i nenes en aquesta nova acció de la campanya de civisme forma part dels continguts que treballa el CMI.

Recollida de 100 defecacions cada dia

Jordi Vilaró, ha explicat que el Servei Municipal de Neteja Viària recull cada dia 100 defecacions de gos dels carrers i places de la ciutat. “Això representa que un 10% dels propietaris dels gossos no recullen els excrements de la seva mascota". Encara que sigui una part petita, ja que a la Seu d'Urgell hi ha un total de 1.000 gossos censats, "és una molèstia per a tots els ciutadans”, ha afirmat Vilaró.

Des de l'Ajuntament també es porten a terme accions sancionadores davant actes incívics com aquest. En xifres, durant l'any 2014 la Policia Municipal va obrir un total de 43 expedients sancionadors: la meitat per portar el gos deslligat, i l'altra meitat per no recollir de la via pública les defecacions de la mascota.

Paral·lelament a la recollida d'excrements de la via pública, també es fa un seguiment de quins són els carrers de la Seu més problemàtics per fer-hi més pressió. Les zones que presenten més brutícia a causa dels excrements són el Parc del Cadí, la part final del carrer Sant Joan Baptista de la Salle i el Parc del Valira.

Mostrar formulari de contacte