Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una dona de 87 anys ingressada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, segon cas de coronavirus a Andorra

Una dona de 87 anys ingressada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, segon cas de coronavirus a Andorra

El govern ha acordat el tancament dels centres educatius del país per les sospites que hi pugui haver transmissió comunitària. Un home de 37 que va estar a Itàlia i una dona de 39 anys de l'entorn del primer positiu al país, pendents de diagnòstic
Hospital Nostra Senyora de Meritxell (Foto: ACN)
12/03/2020 22:30

Una dona de 87 anys que està ingressada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha donat positiu a les proves del covid-19, essent aquest el segon cas de coronavirus que es registra a Andorra. Les autoritats sanitàries del Principat ho han confirmat aquest dijous, un dia després que decidissin activar la primera fase d'aïllament d'aquesta persona per criteris clínics.

La dona evoluciona favorablement dels símptomes. A hores d’ara s’està fent l’estudi epidemiològic del cas i la possible cadena de transmissió de la malaltia, analitzant els contactes de la pacient.

Cal destacar que la filla d’aquesta afectada per la malaltia és professora de l’Escola Andorrana de batxillerat. A aquesta ciutadana de 51 anys se li han aplicat les mesures d’aïllament, tant a ella com a els seus contactes directes: el seu cònjuge i el seu germà. El Ministeri de Salut té sospites que hi pugui haver transmissió comunitària i per aquest motiu s’ha acordat augmentar les mesures preventives.

Tancament de centres educatius

En aquest sentit, el Govern ha comunicat el tancament de l’Escola andorrana de batxillerat a partir d'aquest divendres, després de detectar-se el possible focus de transmissió del covid-19, i tenint en compte que els infants i joves són un vector de transmissió. Es recomana que tots els estudiants i escolars del país no surtin de casa si no és imprescindible.

Els centres tindran divendres una permanència, a causa de la poca anticipació amb què s’ha avisat a les famílies. A partir del dilluns tots els centres educatius del Principat es tancaran temporalment fins a nova ordre, com a mesura de contenció de la malaltia, incloses les escoles bressol, les escoles de primera i segona ensenyança, centres de batxillerat, universitats i el centre de formació professional.

Altres casos pendents de diagnosticar

Fa tot just deu dies es va confirmar el primer cas en territori andorrà, el d'un jove de 20 anys que havia estat a Milà i que, després d'haver ingressat al centre hospitalari el 29 de febrer, va rebre l'alta diumenge passat. Actualment, s'està pendent de diagnosticar el cas d'una dona de 39 anys de l'entorn d'aquest jove i el d'un home de 37 anys que havia estat al nord d'Itàlia.

Mostrar formulari de contacte