Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una exposició fotogràfica sobre la ruta 'Pirineu Comtal', al Palau Robert

Una exposició fotogràfica sobre la ruta 'Pirineu Comtal', al Palau Robert

Pirineu Comtal
Pirineu Comtal
28/02/2012 12:46

L’exposició fotogràfica sobre la ruta “Pirineu comtal: un viatge pel naixement de Catalunya”, que es pot visitar entre el 28 de febrer a l’1 d’abril al Jardí del Palau Robert, proposa un recorregut pels territoris d’11 dels antics comtats que van ser escenari de la configuració i del naixement del país.

La ruta, que cronològicament comprèn el període del segle IX al XV, es desplega al llarg de tota la franja pirinenca i prepirinenca de Catalunya. Des de l’Empordà fins a la Val d’Aran, la Ruta del Pirineu. La ruta travessa paisatges de gran bellesa que van ser l’escenari de gestes de personatges històrics, com també de llegendes, mites i tradicions. Però, a més, es tracta d’un itinerari que combina els impressionants escenaris pirinencs amb la bellesa dels castells i de les esglésies i monestirs romànics.

La ruta comprèn dos itineraris que fan un recorregut circular per tot el Pirineu català. L’itinerari nord va des del monestir de Sant Pere de Rodes fins a la vall de Boí i l’itinerari sud va des d’aquest últim punt fins a la ciutat de Girona. Però el viatge també es pot fer a un ritme més pausat seguint la ruta comtat a comtat: començant pels comtats de Girona, Empúries i Besalú, continuant pels comtats de Ripoll, Berga i Cerdanya, arribant fins als comtats d’Urgell, Pallars Sobirà i Ribagorça, passant per l’Aran, per acabar seguint el flanc meridional prepirinenc, pel comtat del Pallars Jussà, el vescomtat de Cardona i el comtat d’Osona.

La ruta del Pirineu Comtal forma part del programa Rutes de Catalunya de l’Agència Catalana de Turisme.

Mostrar formulari de contacte