Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una llibretera de Tremp planteja fer un Sant Jordi virtual

Una llibretera de Tremp planteja fer un Sant Jordi virtual

Marta Farré proposa fer de la Diada una xarxa d'intercanvi i comunicació entre llibreters, autors i lectors
Marta Farré, propietària de la llibreria La Singratalla de Tremp, netejant un llibre per portar-lo a un client a casa (Foto: ACN)
18/03/2020 17:08

Marta Farré, propietària de la llibreria La Singratalla de Tremp, va tancar la llibreria dissabte sumant-se al confinament voluntari pel coronavirus, però això no vol dir que hagi deixat de treballar. A porta tancada prepara tots aquells enviaments que veïns de Tremp i pobles de la zona li fan, "tot i que són mínims", ha explicat a l'ACN.

L'activitat a la llibreria ha baixat molt i ara Farré ha vist que Sant Jordi també s'ha suspès. És per aquest motiu que la llibretera de Tremp ha plantejat un Sant Jordi virtual. Es tractaria de crear una plataforma on poder anunciar activitats vinculades amb el llibre i fer-ne una retransmissió en directe. Posteriorment, proposa enviar els llibres signats pels autors als clients que així ho demanin.

Marta Farré ha explicat que la facturació de Sant Jordi a la seva llibreria suposa un 20 per cent del total de l'any. No poder celebrar aquesta festa i tenir el negoci tancat durant setmanes té una repercussió molt negativa per un establiment com el seu.

Rendibilitat a llarg termini

D'ençà que ha fet pública la iniciativa, la llibretera pirinenca ja ha copsat la complicitat d'altres llibreters i de clients. Tanmateix, Farré assenyala que els encarregats d'executar-la haurien de ser les institucions, els gremis de llibreters o la Cambra del Llibre. "Les petites llibreries no tenen ni els mitjans ni el finançament per poder desenvolupar aquesta xarxa", ha afirmat la llibretera de Tremp.

La plataforma podria tenir una rendibilitat a llarg termini, ja que seria útil per a d'altres celebracions més enllà del Sant Jordi. Farré puntualitza, però, que aquesta iniciativa no pot substituir al Sant Jordi tradicional "però sí que pot ser una molt bona alternativa per tots; llibreters, autors i lectors".

Mostrar formulari de contacte