Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una membre de la Xarxa de Suport Mutu de la Seu aconsegueix un pis de lloguer social

Una membre de la Xarxa de Suport Mutu de la Seu aconsegueix un pis de lloguer social

El col·lectiu, que es reuneix setmanalment a l'Ateneu Alt Urgell, reivindicava una solució "digna" per a aquesta persona, que no podia fer front a les despeses del seu habitatge
Xarxa de Suport Mutu (Foto: Xarxa de Suport Mutu)
20/05/2022 18:40

La Xarxa de Suport Mutu de la Seu d'Urgell ha informat aquest divendres que una de les seves membres ha aconseguit un pis de lloguer social. El col·lectiu s'ha mostrat satisfet per aquesta decisió, tenint en compte que exigia "solucions dignes" que li garantissin un habitatge, ja que aquesta persona no podia fer front a les despeses del lloguer. "Després de molts mesos de lluita i d’una reunió amb l’Ajuntament, finalment podrà quedar-se a la ciutat on està arrelada i on participa de l'organització", s'ha afirmat en un comunicat.

La dona afectada va deixar de pagar uns mesos el seu habitatge durant la crisi generada per la COVID-19. Aquest fet va derivar en una denúncia per part de la propietat amb l’objectiu de desnonar-la. "Observant la dinàmica dels últims anys a la Seu, arribem a la conclusió que la finalitat de tot aquest procés era poder seguir mercantilitzant amb l’habitatge, augmentant-ne el preu", manifesta el grup. Tot i que es va intentar iniciar una negociació amb el propietari per arribar a un acord sobre com saldar el deute, "de seguida es van rebre negatives i es va acabar tallant qualsevol tipus de comunicació". La situació encara es va agreujar més l’estiu del 2021 "quan es va promoure un desnonament 'il·legal', que es va aturar plantant cara al propietari i defensant la porta de l'habitatge". 

La Xarxa de Suport Mutu indica que aquest cas demostra "que només amb l’organització de la classe treballadora per a la defensa dels nostres drets es pot aconseguir que els propietaris deixin de fer-nos fora de les nostres llars, i pressionar l’administració pública per tal que compleixi les seves funcions". I afegeix: "Necessitem ser més, estar més organitzades i tenir més força, perquè només nosaltres podrem garantir la defensa de les nostres cases, així com les nostres condicions de vida". Altres accions fetes pel col·lectiu han estat reunions amb Serveis Socials i amb l'advocada del cas per trobar lleis i moratòries en relació amb la situació.

Reunions setmanals

La Xarxa de Suport Mutu és un grup de persones autoorganitzades que es reuneixen els dimarts a les 18.30 h a l’Ateneu de l’Alt Urgell. La xarxa pretén donar resposta a diferents problemàtiques que afecten la classe treballadora, com els problemes de pagament del lloguer o despeses vinculades a la llar o l’alimentació, entre d’altres. En les assemblees, cada veí o veïna exposa en quina situació es troba, i de manera col·lectiva es treballa per intentar revertir-la. En els casos en què algú planteja dificultats econòmiques relacionades amb l'habitatge, s'inicia un acompanyament del cas i es contacta amb els Serveis Socials o es busquen altres opcions d'allotjament.

La Xarxa de Suport Mutu, pel que fa als alimenta, també fa recollides setmanals al mercat i a diferents comerços de la la ciutat. D’aquesta manera, vol garantir l’accés a aliments frescos com les fruites i verdures, o el pa. Es recullen productes que, tot i estar en bon estat, no poden ser venuts a les botigues i parades, combatent així el malbaratament alimentari. Després de cada assemblea, es fa el repartiment de tot el menjar que s’ha recollit, de forma equitativa entre tots les membres.

 

Mostrar formulari de contacte