Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una nova avaria de telefonia i internet afecta l'Alt Urgell i la Cerdanya

Una nova avaria de telefonia i internet afecta l'Alt Urgell i la Cerdanya

L’aturada complica l’activitat quotidiana, sobretot a la Seu, Martinet i Bellver La topada d’un tractor amb un cable de fibra òptica s'apunta com a possible causa
Pantalla ordinador
08/04/2010 16:46

Una nova avaria telefònica ha afectat aquest dijous municipis de l’Alt Urgell i la Cerdanya, entre ells la Seu i Bellver. Els problemes de comunicació han començat a les 11 del matí. La normalitat s'ha començat a reprendre pels volts de les 5 de la tarda.

El Departament de Governació ha detallat que a la Seu l’avaria era parcial i afectava un total de 1.443 línies; i a Bellver, 255. En alguns municipis l’afectació era “total”, amb 130 línies a Toloriu, 349 a Martinet i 234 a Organyà. També s'ha perdut la connexió a una part important de les dues comarques pel que fa a la telefonia mòbil i a internet.

Tal com sol passar en aquests casos, la situació ha complicat l’activitat quotidiana d’empreses, administracions i centres escolars, on l’ús d’internet i del telèfon és en alguns casos imprescindible.

Entre les institucions de la Seu que han patit el tall hi havia l’Ajuntament, el Consell Comarcal, el Sant Hospital o bé el Centre d’Atenció Primària. L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha assenyalat que un fet com aquest “afecta el dia a dia de les administracions i les empreses que necessitem les comunicacions per treballar i donar un servei correcte a les persones”.

Segons les primeres informacions que ha donat Telefónica, l’origen de l’aturada seria en un tractor que ha trencat un cable de fibra òptica a Bellver.

El Consell de l’Alt Urgell ha confirmat que la problemàtica era general i, en conseqüència, també impedia el pagament amb targetes electròniques.
De la seva part, l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell ha avançat que estudien presentar una queixa col.lectiva pel perjudici causat, tal com ja ha passat en d’altres ocasions en què hi ha hagut avaries com aquesta.

Mostrar formulari de contacte