Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una nova escola, novetat del curs 2008-2009 a la Seu d'Urgell

Una nova escola, novetat del curs 2008-2009 a la Seu d'Urgell

El departament d’Educació ha instal.lat un altre mòdul prefabricat a l’IES Joan Brudieu Prop de 2.700 alumnes han iniciat aquest dilluns les classes
15/09/2008 11:10

Una nova escola, el CEIP La Valira, és la novetat principal de l’inici del curs 2008-2009 a la Seu d’Urgell. L’equipament educatiu s’ha ubicat de forma provisional al carrer de l’Orri en una instal.lació modular, i acull 20 nens i nenes de P-3, en dues aules.

Des del centre s'espera ara l’elaboració del projecte constructiu del nou col.legi a la zona de l’Horta del Valira. La Generalitat de Catalunya ja pot dur a terme la contractació després de la cessió recent dels terrenys per part de l’Ajuntament de la Seu. La directora del nou centre és la Queralt Perera i ja s’hi ha constituït l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes.

D’altra banda, l’Institut Joan Brudieu disposa enguany d’un nou mòdul prefabricat. Aquesta instal.lació permetrà la planificació de creixement de l’IES durant com a mínim dos o tres anys, tot i que la direcció i professorat  exigeix que s’agilitzin els tràmits de construcció del nou institut per solucionar la situació de massificació actual.

L’IES Joan Brudieu té cinc línies d’Educació Secundària Obligatòria i acull gairebé nou-cents alumnes. Ja disposava fins ara d’un barracó.

El municipi de la Seu d’Urgell tindrà prop de 2.700 alumnes aquest curs 2008-09, entre l’educació infantil, la primària i l’ESO. L’alumnat es reparteix entre els col.legis Albert Vives, Pau Claris, La Salle, la Valira, Castellciutat i l’IES Joan Brudieu. La regidora d'Educació, Mireia Alba, ha assenyalat que "es percep un lleuger augment de les inscripcions, tot i que hi ha molta mobilitat". Pel que fa a la nova escola, Alba ha indicat que "l'estrena d'aquest nou col.legi facilitarà la descongestió de les ratios dels centres". Alhora, pel que fa a la massificació de secundària, s'ha mostrat convençuda que la cessió dels terrenys per al nou Institut es farà "en breu".

Als col.legis públics, les obres de manteniment i millora han anat a càrrec de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Cal destacar que al CEIP Albert Vives s'ha restaurat la teulada de l'edifici de parvulari i els sanitaris. Pel que fa al CEIP de Castellciutat, s'han instal.lat nous jocs infantils al pati.

  • CEIP la Valira - Classe
  • CEIP 'la Valira' - Nens

Mostrar formulari de contacte