Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una seixantena d'establiments del Pirineu, acreditats per a turisme 'motard'

Una seixantena d'establiments del Pirineu, acreditats per a turisme 'motard'

Entre els primers hotels, restaurants i serveis que han rebut el segell Moturisme n'hi ha una desena de l'Alt Urgell i Cerdanya. La Diputació de Lleida vol convertir la demarcació en referent per a les rutes amb moto
Lliurament dels primers segells 'Moturisme'
21/10/2015 10:54

Una seixantena d'hotels, cases rurals, restaurants i serveis turístics del Pirineu han estrenat enguany el segell 'Moturisme Ara Lleida', que concedirà des d'ara la Diputació amb l'objectiu de convertir la demarcació en un referent per als motoristes que fan rutes per carretera. Es tracta d’un projecte pioner a Catalunya i al conjunt de l’Estat, que estableix un sistema de garantia mitjançant un segell de qualitat que identifica els establiments especialitzats en turisme 'motard', després d’haver superat el curs de formació i l’auditoria del seu establiment.

A l'Alt Urgell, els primers serveis a obtenir aquest segell són Cal Serni de Calbinyà, Càmping Gran Sol de Montfererr, Hotel Andria de la Seu, Hotel Dom, Hostal Víctor d'Oliana, Can Boix de Peramola, Llar de Foc d'Adrall, Restaurant La Vall, el Museu del Pagès de Calbinyà i el Museu de la Moto de Bassella. També l'han rebut, a la Cerdanya, Cal Rei, Cerdanya Resort-Hotel Muntanya de Prullans, Petit Hotel de Riu i el Restaurant KM Cerdanya. També destaquen el Pallars Sobirà, amb 18 establiments acreditats, i el Pallars Jussà, amb 11.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha lliurat aquest dimarts el diploma i el segell acreditatius a les empreses acreditades. Reñé ha agraït l’aposta i l’esforç que han fet per aconseguir aquesta nova certificació turística que, afirma, “consolida i obre un camí més a l’oferta turística que s’ofereix des de les comarques de Lleida tant a nivell material com a nivell immaterial i de sentiments”. L’acte ha comptat també amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació i alcalde de Rialp, Gerard Sabarich; del director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, i del director de l’ACT, Xavier Espasa.  

Els aficionats a viatjar amb moto disposen a partir d’ara de 40 establiments d’allotjament turístic i 28 més de restauració, cafeteries i museus que disposen de serveis a les seves instal·lacions pensats de manera específica per atendre les necessitats i facilitar al màxim la comoditat al turista motoritzat. Juli Alegre, ha explicat que una forma d’arribar a aquest segment dels motoristes serà a través de la web on hi haurà la relació de tots els establiments que disposen de l’acreditació i que servirà de “punta de llança per donar a conèixer el territori de les Terres de Lleida i el Pirineu amb 10 noves rutes especialitzades en Moturisme”. Segons Alegre, “és un projecte nou que obre portes a un mercat català, estatal i internacional que fa de Lleida una destinació singular en aquest àmbit”.

Els establiments que han obtingut la certificació participaran en les diferents accions promocionals per tal de comunicar la qualitat d’aquests serveis especialitzats tant al públic nacional com a l’internacional. En aquestes promocions disposaran de la presència del projecte a fires, insercions publicitàries en mitjans de comunicació, informació a través de les xarxes socials i cursos addicionals de formació, com també visites i contactes amb touroperadors especialitzats.

Mostrar formulari de contacte