Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una sentència obliga l'Ajuntament de Rialp a enderrocar dues plantes d'un edifici del centre històric

Una sentència obliga l'Ajuntament de Rialp a enderrocar dues plantes d'un edifici del centre històric

Les obres del bloc, que està a mig construir, van causar un esfondrament al carrer l'any 2008. Actualment el projecte ja estava aturat i l'empresa promotora ha fet fallida
Edifici a mig construir al nucli antic de Rialp (Foto: ACN)
04/06/2019 14:00

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga l'Ajuntament de Rialp a enderrocar dues plantes d'un edifici a mig construir al centre històric de la població pallaresa. Els fets es remunten al 2010, quan un veí va posar una denúncia contra l'acord del ple de l'Ajuntament de Rialp que va desestimar la petició de suspensió de les obres de construcció d'un edifici de 20 habitatges i anul·lar les llicències d'obres concedides a l'empresa Flamisell Pirenaica S.A.

La sentència també condemna l'Ajuntament de Rialp a pagar les costes del procediment judicial, que superen els 5.000 euros. La decisió estima que el projecte contemplava una tercera planta no permesa i un desdoblament de la sota coberta tampoc permès. El denunciant, Alejandro Gamarra, ha assegurat a l'ACN que havia intentat diverses vegades arribar a un acord amb l'Ajuntament per evitar la via judicial, però va ser impossible. Per això, demana ara que es compleixi l'enderroc "de manera imminent". Al respecte, l'alcalde en funcions de Rialp, Gerard Sabarich, ha dit que efectivament compliran el que diu la sentència.

L'any 2008 aquesta obra ja va ocasionar problemes als veïns. Un dels carrers va quedar desfalcat i es va esfondrar, tot originant esquerdes als habitatges de dos veïns. En aquell moment van demanar terminis d'execució en l'obra que va deixar descalçat el carrer. En el moment de l'esfondrament la construcció ja estava aturada i actualment segueix igual perquè, a més a més, l'empresa promotora ha fet fallida.

Mostrar formulari de contacte