Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una vintena de veïns de la Seu finalitzen el curs d'alfabetització en català

Una vintena de veïns de la Seu finalitzen el curs d'alfabetització en català

La formació, adreçada especialment a persones nouvingudes, la coordinen el Consorci d'Atenció a les Persones i La Seu Solidària. L'objectiu és facilitar el coneixement de la llengua i la integració
Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell
20/06/2016 18:51

Aquest dimarts finalitza el curs d’alfabetització en català per a persones nouvingudes que s’ha dut a terme a la Seu d’Urgell, organitzat conjuntament pel Servei de Ciutadania i Immigració del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell i l’ONG La Seu Solidària.

El curs s’ha basat en el programa ‘Lletres per a tothom’ i va sorgir com a resposta davant la mancança detectada de programes específics d’alfabetització en català de persones adultes nouvingudes a Catalunya. L’objectiu bàsic és facilitar l’alfabetització en la llengua del país a persones adultes d’origen estranger, que no tenen domini de la lectoescriptura. Aquest programa rep el finançament, mitjançant conveni, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i la Fundació La Caixa. Es considera, per tant, com un servei social d’alfabetització d’adults en llengua catalana, una acció que inicia un procés formatiu personalitzat per a cada participant i que podrà tenir continuïtat en d’altres accions formatives -tant de llengua com d’altres vessants del coneixement- mitjançant els cursos que ofereixen, d’entre d’altres, el Consorci per a la Normalització Lingüística i la xarxa de formació de persones adultes del Departament d’Ensenyament.  

La formació, que ha estat impartida per La Seu Solidària, ha comptat amb voluntaris de la mateixa entitat, que han donat suport a les activitats formatives de manera molt satisfactòria. Les classes es van impartir a les instal·lacions del Casal Cívic de l’Oficina de Benestar Social i Família de la Seu d’Urgell i al CETAP. Dins de la mateixa formació s’han realitzat sortides culturals per conèixer el territori i el patrimoni de la Seu d’Urgell, amb el mateix objectiu pedagògic del programa. 

Mostrar formulari de contacte