Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una visita al dolmen de la Llosa de Bescaran, primera proposta d''Els dimecres coneixem l'Alt Urgell'

Una visita al dolmen de la Llosa de Bescaran, primera proposta d''Els dimecres coneixem l'Alt Urgell'

Cada dimecres d'agost, als matins, el Consell Comarcal proposa una excursió a veïns i visitants per conèixer el ric patrimoni local. L'empresa arqueològica RegiraRocs fa aquest estiu una excavació al jaciment i convida els aficionats a col·laborar-hi
Dolmen de la Llosa de Bescaran (Foto: Gerard Remolins)
30/07/2015 17:40

Dimecres vinent, 5 d’agost, comença una nova edició del cicle de sortides guiades 'Els dimecres coneixem l’Alt Urgell', amb noves propostes per conèixer el patrimoni de la comarca durant els matins dels dimecres del mes d’agost.

En aquesta primera sortida del cicle es visitarà l’excavació arqueològica del Dolmen de la Llosa de Bescaran, tot aprofitant l’excavació arqueològica que està duent a terme actualment l’empresa pirinenca ReGiraRocs. En el marc de la proposta de difusió 'Obert per obres', els impulsors volen donar a conèixer l’experiència d’una excavació arqueològica in situ, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

El Dolmen de la Llosa de Bescaran és un megàlit de notables dimensions, molt menys conegut que el seu veí, la Cabana del Moro de Bescaran, però que reserva algunes sorpreses. La intervenció arqueològica, duta a terme per l’empresa ReGiraRocs té la col•laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’EMD de Bescaran i nombrosos voluntaris que han acudit a participar des de l’inici de l’excavació el passat 20 de juliol.

L'Alt Urgell, referent en megàlits

L'objectiu és ampliar els coneixements sobre aquesta estructura prehistòrica poc coneguda i divulgar-ne els resultats en una comarca, l’Alt Urgell, que és la segona amb més megàlits documentats de tot Catalunya.

En el decurs de la visita, el responsable de l’excavació, l’arqueòleg Gerard Remolins, explicarà les característiques del dolmen i les incidències de l’excavació.

El cicle “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell” és una proposta que pretén agermanar la pràctica del senderisme amb el coneixement del ric patrimoni comarcal, dirigida a aquelles persones que fan vacances durant el mes d’agost, bé siguin veïns de la comarca o visitants que han vingut a fer turisme. Totes les visites són gratuïtes i guiades per tècnics del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, coneixedors del territori i de la seva història. Només cal apuntar-se prèviament a l’Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (tel. 973 353112) o a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell (tel. 973 351511).

Mostrar formulari de contacte