Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos defensa l'aprovació d'una llei de caça catalana

Unió de Pagesos defensa l'aprovació d'una llei de caça catalana

El sindicat vol que es reguli la sobrepoblació de fauna salvatge i s'evitin així els danys als cultius La iniciativa s'ha presentat en el marc de l'XIè Congrés, celebrat a Girona
UP Congrés 2012
05/03/2012 10:28

Els prop de 150 delegats i delegades d’Unió de Pagesos reunits a Girona en el marc de l’XIè Congrés del sindicat han debatut aquest cap de setmana, entre altres qüestions, la necessitat que s’aprovi una llei de caça catalana, així com una regulació específica per a les situacions excepcionals de sobrepoblació de fauna salvatge. L'objectiu de la iniciativa és que la normativa s’apliqui "de manera efectiva" i s’estableixi una assegurança de responsabilitat civil obligatòria, a la qual caldrà destinar els recursos econòmics suficients per garantir les indemnitzacions pels danys d'aquestes bèsties.

En la ponència de Política agrària, UP ha constatat l’augment important en els últims anys dels danys ocasionats per la fauna salvatge tant a l’agricultura com a la ramaderia i la silvicultura. Segons indiquen els responsables sindicals, "la sobrepoblació provoca pèrdues cada vegada més elevades a les collites i infraestructures, i en algunes zones fins i tot obliguen a abandonar camps i determinats cultius".

Unió de Pagesos recorda que tot i l’augment descontrolat d’algunes espècies "ni l’administració catalana ni el Parlament han pres la iniciativa per endegar una nova llei de caça".

El sindicat considera que els problemes ocasionats per la fauna salvatge són importants en les zones de caça controlada, els espais naturals protegits o les zones de seguretat. Per això exigirà que en aquestes últimes zones, si els danys són elevats, la Generalitat insti els ajuntaments o promotors a demanar autoritzacions excepcionals. També se sol.licitarà que prengui mesures en cas que no s’actuï en aquest sentit.

Unió de Pagesos vol defensar la creació d’una nova normativa que tracti les plagues com a situació excepcional i que quedin al marge de la regulació de caça. Així, recorda que les mesures actuals per combatre-les (allargament de la temporada de caça, autoritzacions extraordinàries per danys en època de veda) ja no són efectives. Per aquest motiu, demanarà que sigui l’administració la que supervisi les actuacions per reduir i mantenir les poblacions d’espècies cinegètiques amb nivells que siguin compatibles amb l’activitat agrària.

Mostrar formulari de contacte