Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos denuncia que l'Acord d'Internacionalització vulnera la llei

Unió de Pagesos denuncia que l'Acord d'Internacionalització vulnera la llei

La Generalitat no ha consultat el sindicat agrari per elaborar-lo, malgrat que l'hi obliga l'Estatut i la Llei d'Orientació Agrària
19/08/2008 16:53

Unió de Pagesos denuncia que la Generalitat de Catalunya ha aprovat la revisió de l’Acord Estratègic per a la internacionalització de l'agricultura sense ni tan sols consultar el sindicat agrari, com a organització professional majoritària del sector.

Aquest fet, recorda UP, suposa la vulneració l’article 45.7 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, que estableix que “les organitzacions professionals, les corporacions representatives d'interessos econòmics i professionals i les entitats associatives han d'ésser consultades en la definició de les polítiques públiques que les afectin”.

A més, també suposa la vulneració de l’article 21 de la Llei d’Orientació Agrària. L'acord aprovat inclou polítiques i plans plurianuals sense comptar amb la preceptiva participació en la seva elaboració, seguiment i avaluació de les organitzacions professionals agràries més representatives.

Unió de Pagesos considera especialment greu aquesta discriminació real i efectiva de la pagesia professional catalana; més, quan l’Acord estratègic es fa en un context de la desacceleració econòmica i, justament, l’agricultura és l’únic sector que registra creixements negatius en el PIB de forma progressiva i continuada durant un any i mig. Concretament, del -0,3% el primer trimestre de 2007 a un -5,2% el segon trimestre de 2008.

Mostrar formulari de contacte