Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos exigeix a Medi Natural que aturi els atacs dels voltors al bestiar

Unió de Pagesos exigeix a Medi Natural que aturi els atacs dels voltors al bestiar

El sindicat agrari reclama mesures "urgents i concretes" per frenar les morts causades per fauna salvatge al Pirineu Els ramaders de muntanya volen que siguin els veterinaris els que facin una valoració professional dels danys

Vedell mort per un atac de voltors
Vedell mort per un atac de voltors
30/04/2015 18:47

Unió de Pagesos ha reclamat als responsables de Medi Natural del departament d'Agricultura que es posin en marxa mesures "urgents i concretes" per prevenir els atacs dels voltors a la ramaderia extensiva de muntanya, que van en augment.

Tot i que Medi Natural va anunciar el 2010 la implantació d'un programa d'actuació per a la prevenció dels danys dels voltors, el sindicat ha recordat als seus responsables que aquest programa no s'ha dut a terme i que, ben al contrari, els atacs són cada vegada més nombrosos i agressius.

Foragitar els voltors

UP exigeix, entre d'altres punts, la vigilància de les zones de risc d'atacs per part del cos d'agents rurals, i que, si és necessari, es foragitin els voltors de manera expeditiva, d'acord amb l'autorització del director general de Medi Natural vigent des del 2011.

D'altra banda, Unió de Pagesos ha demanat als responsables de Medi Natural "que no es deneguin de forma sistemàtica" les sol·licituds de compensació de danys, ja que aquest fet comporta "que molts atacs no siguin denunciats perquè els ramaders ja no confien en ser indemnitzats per l'administració".

El sindicat s'ha reunit amb Antoni Trasobares, director general de Medi Natural; Francesc Cano, subdirector general de Biodiversitat, i Ricard Casanovas, cap de servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals.

UP. ahora, insisteix en que siguin els veterinaris els que facin una valoració professional dels danys dels voltors a la ramaderia i no els agents rurals.

Mostrar formulari de contacte