Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos ha demanat a Medi Ambient que planifiqui l'alimentació dels voltors perquè no ataquin el bestiar viu

Unió de Pagesos ha demanat a Medi Ambient que planifiqui l'alimentació dels voltors perquè no ataquin el bestiar viu

S'han registrat entre deu i quinze atacs de voltors a la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Pallars Jussà i la Val d'Aran.
Voltor Negre
11/05/2007 09:47

Unió de Pagesos ha demanat a Medi Ambient que planifiqui l'alimentació dels voltors perquè no ataquin el bestiar viu. Unió de Pagesos també ha reclamat indemnitzacions les quals estan regulades en el marc de la normativa vigent de responsabilitat patrimonial de l'administració, ja que es tracta d'un atac d'una espècie protegida. Segons el sindicat, la Llei 12/1985 d'espais naturals de la Generalitat de Catalunya estableix que els possibles danys causats per espècies animals protegides en béns privats poden ésser objecte d'indemnització.

Al conjunt de Catalunya s'han registrat entre deu i quinze atacs de voltors a bestiar viu de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, la Val d'Aran i Osona.

Unió de Pagesos també ha recordat que el setembre del 2006 es va posar a informació pública el projecte de "Decret regulador dels procediments de compensació dels danys i perjudicis causats a l'agricultura i a la ramaderia per espècies d'animals protegides de la fauna salvatge autòctona". Per aquest motiu, des del sindicat reclamen que es publiqui sense més retard per tal de poder fer front als danys futurs que es puguin produir de forma més àgil, i s'inclogui el voltor a l'annex del decret si es confirma que aquests danys poden ser habituals.

 

Mostrar formulari de contacte