Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos protestarà els dies 8 i 9 d'agost pels costos de producció

Unió de Pagesos protestarà els dies 8 i 9 d'agost pels costos de producció

El sindicat denuncia l'increment de tots els productes vinculats a l'agricultura i la "indiferència" de l'Estat
21/07/2008 16:45

L’augment de la pressió sobre la pagesia de Catalunya per l'increment desorbitat dels costos de producció, sumat a la indiferència del Govern central, han decidit al Consell Nacional de la Unió de Pagesos a convocar noves mobilitzacions els propers dies 8 i 9 d’agost, que ara han de concretar-se a nivell comarcal.

El sindicat ja va convocar tractorades a deu punts del territori de Catalunya el propassat 20 de juny, a les quals van participar sis-cents tractors i 1.500 pagesos i pageses. Unió de Pagesos es torna a mobilitzar per denunciar la indiferència actual del Govern espanyol davant l’augment de les tarifes elèctriques, del preu del carburant, pinsos, gasoil, fertilitzants, fitosanitaris, pneumàtics, maquinària agrícola i recanvis.

Els pagesos i pageses de Catalunya ja han començat a rebre les notificacions de les companyies elèctriques, en les quals se’ls comunica que comença a aplicar-se l’augment del preu de l’energia elèctrica per al reg i que aquest juliol augmentarà més d’un 30% el seu cost.

També se'ls augmenta el preu del gasoil, que s’ha triplicat des del gener de 1999 i s’ha duplicat des de 2004, en situar-se a més d’un euro per litre; així com els costos de producció lligats als derivats del petroli. En ramaderia, el preu dels pinsos ha augmentat un 33,6% en un any.

Unió de Pagesos reclama al Govern de l’Estat que estableixi un gasoil professional, amb la màxima rebaixa dels impostos indirectes especials als hidrocarburs permesa per la UE i amb un IVA reduït del 7% per a tots els usos professionals (a calefacció de granges i d’hivernacles i a tots els vehicles afectes a l’activitat). També reclama que es tornin a establir tarifes elèctriques específiques per al reg; així com que s’adeqüi la fiscalitat de l’IRPF a l’evolució dels preus dels fertilitzants, plàstics i pinsos.

Pel que fa als sectors ramaders, específicament, el sindicat demana la substitució de l’assegurança de recollida de cadàvers per un ajut directe d’Estat, així com el trasllat dels costos de retirada de les MER.

Mostrar formulari de contacte