Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos reivindica un ajut econòmic directe per al sector lleter

Unió de Pagesos reivindica un ajut econòmic directe per al sector lleter

03/03/2010 17:56

El sindicat Unió de Pagesos ha denunciat en un comunicat de premsa que el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural ha denegat la petició d’un ajut d’Estat directe per al sector lleter, subjecte a la regla de minimis de la Comissió Europea. Segons explica el sindicat, els ramaders havien formulat aquesta sol.licitud "davant de la situació insostenible en la que es troba el sector, amb producció sota costos".

Malgrat la negativa, UP ha anunciat que continuarà exigint els ajuts al Govern català, que té competència per atorgar-los.

El sindicat demana a Agricultura préstecs de 30.000 euros per Unitat de Treball Agrari a 5 anys, sense interessos els primers tres anys i amb un o dos anys de carència (període en el que no cal començar a retornar els diners). "Es tractaria d’aprofitar la nova regla d’ajut temporal de minimis financer de la Comissió Europea que es pot pagar fins el 31 de desembre de 2012", es comenta des d'UP.

Una altra de les peticions reiterades del sindicat a Agricultura és la creació d’un distintiu de proximitat per a la llet produïda a Catalunya, és a dir, un segell que acrediti l’origen de la llet als diferents envasos d’aquest aliment. Aquesta demanda ha rebut el suport del Departament davant de la indústria làctia, que sempre ha argumentat problemes de tipus tècnic, logístic i comercial per tirar-ho endavant.

Mostrar formulari de contacte