Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos s'oposa a la proposta de reforma de la PAC de la Comissió Europea

Unió de Pagesos s'oposa a la proposta de reforma de la PAC de la Comissió Europea

El sindicat afirma que comportaria la reducció de la renda agrària catalana en 170 milions d’euros

11/10/2011 18:52

Unió de Pagesos veu amb "molta preocupació" les mesures de reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) que la Comissió Europea presentarà aquest dimecres. Segons indica el sindicat, "la progressiva introducció d’una inequitativa tarifa plana estatal a partir del 2014 per distribuir els ajuts directes de la PAC –o d‘una tarifa europea com a més tard el 2028– redueix els ajuts a Catalunya al voltant d‘un 30%, el que significa 85 milions d’euros".

UP també denuncia que la destinació d‘un altre 30% dels ajuts directes actuals a noves mesures de pràctiques agràries mediambientals (que se sumen a les obligacions productives que ja existeixen a la Unió Europea) faria reduir, com a mínim, en 85 milions més els marges nets actuals de les activitats productives en introduir nous sobrecostos que el mercat no remunera per la competència deslleial. "Els productes europeus han de competir al propi mercat de la UE amb productes de fora, sovint indiferenciats però amb costos de producció inferiors perquè no estan obligats a complir els mateixos requisits", lamenta el sindicat.

UP alerta que la reducció de la renda agrària catalana entre ambdues mesures seria del voltant d’un 10%, un percentatge que se sumarà a la reducció acumulada, segons dades del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, d’un 38% en termes constants entre els anys 2001 i 2010.

Proposta de reformes

La Comissió Europea presenta aquest dimecres un conjunt de propostes de reformes normatives de la Política Agrària Comuna (PAC), per tal de modificar la principal política comuna a partir de l’any 2014. Són reformes que, d’acord amb els tractats de la Unió Europea, des de demà entren en el procés de codecisió legislativa entre el Consell Europeu i el Parlament Europeu, el qual pot allargar-se diversos anys en cas de desacord entre ambdues institucions.

Mostrar formulari de contacte