Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos demana al Ministeri d'Hisenda que agiliti el retorn de l'IVA

Unió de Pagesos demana al Ministeri d'Hisenda que agiliti el retorn de l'IVA

La celeritat pot repercutir en la continuïtat de les activitats agrícoles i ramaderes

Granja de vaques a Pujalt (Foto d'arxiu/ACN)
Granja de vaques a Pujalt (Foto d'arxiu/ACN)
02/04/2020 18:58

Unió de Pagesos demana al Ministeri d'Hisenda que sigui àgil en el retorn anual de les deduccions de l'Impost del Valor Afegit (IVA) als empresaris agraris amb l'objectiu de facilitar la liquiditat en un moment en el qual cal evitar qualsevol fre a la producció alimentària. 

L'IVA deduïble és la quota de l'IVA que un professional o empresari pot recuperar per l'adquisició de béns i serveis relacionats en exclusiva amb la mateixa activitat econòmica. Que la pagesia professional obtingui aquestes deduccions amb la màxima celeritat significarà que recuperarà el percentatge de l'IVA per les compres de factors de producció del darrer any, com fertilitzants, adobs, gasoil i productes fitosanitaris, entre d'altres.

El sindicat remarca que el dret a deduir l'IVA facilita la liquiditat de l'activitat econòmica a través d'uns diners que tornen al professional o a l'empresari. "El fet que l'Estat no el retingui més del compte repercuteix, avui més que mai, en la continuïtat de les activitats agrícoles i ramaderes", indica UP.

En el context de crisi sanitària i confinament a causa del coronavirus, el sindicat insisteix que la pagesia és "la peça determinant per proveir la població de productes frescos i de proximitat". I afegeix: "Els productors necessiten treballar amb la màxima normalitat per seguir complint l’objectiu de subministrar aquests aliments als ciutadans".

Mostrar formulari de contacte