Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos demana una exempció i rebaixa d'impostos a l'agroturisme

Unió de Pagesos demana una exempció i rebaixa d'impostos a l'agroturisme

El sindicat agrari sol·licita al Govern català que trameti aquesta petició del sector a l'executiu estatal. També proposen una campanya per potenciar el turisme rural tenint el compte l'augment d'interès pels destins del proximitat

Una casa de turisme rural a l'Alt Urgell (TRAU)
Una casa de turisme rural a l'Alt Urgell (TRAU)
07/05/2020 14:13

Unió de Pagesos ha traslladar, en una reunió amb el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, la preocupació del sector de l’agroturisme pels efectes del tancament del allotjaments rurals durant el període de confinament.

El sindicat agrari ha demanat aquest dimecres a Bono el suport del Govern per sol·licitar al Ministeri d’Agricultura i als ajuntaments una exempció i rebaixa d’impostos per al període que els establiments han estat tancats i que ha inclòs els dies de Setmana Santa, en els quals hi ha una afluència important de visitants. Les principals preocupacions del sector són de quina manera ha de fer front a la reobertura i quins protocols d’higiene i prevenció caldrà tenir presents a l’hora de reprendre l’activitat.

UP també va traslladar al responsable de Turisme la necessitat que la Generalitat impulsi una campanya publicitària per al rellançament del sector tan bon punt la crisi sanitària es vagi acabant. Segons l'organització agrària, cal "tenir en compte que el turisme a les àrees rurals pot ser una alternativa per a moltes famílies que no podran realitzar sortides en zones més allunyades".

D’altra banda, Unió de Pagesos ha anunciat que formarà part del grup de treball que establirà el protocol per garantir la prevenció de la covid-19 en els establiments d’agroturisme. Aquest grup abordarà els aspectes d’higiene i prevenció que hauran de seguir els establiments de l’àmbit rural, entre els quals els d’agroturisme.

Mostrar formulari de contacte