Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos exigeix recursos per fer front a la gestió de la fauna salvatge

Unió de Pagesos exigeix recursos per fer front a la gestió de la fauna salvatge

El sindicat agrari sol·licita al Govern una modificació de la llei i apel·la a la responsabilitat i el compromís dels caçadors per donar-hi resposta
Exemplar de porc senglar (Foto: Josep Xicota)
22/05/2020 19:00

Unió de Pagesos ha reiterat aquest divendres la reclamació al Govern i al Departament d’Agricultura perquè es destinin els recursos econòmics i humans necessaris per fer front a la gestió de la fauna salvatge. L'objectiu seria aconseguir unes poblacions sostenibles en l’aspecte ambiental i compatibles amb l’activitat agrària. En aquest sentit, el sindicat defensa una llei de fauna salvatge i cinegètica que doni resposta a les necessitats actuals, "ja que els resultats de la regulació vigent han demostrat que no és suficient per resoldre el greu problema dels danys als conreus".

Unió de Pagesos també ha apel·lat a la responsabilitat i al compromís del col·lectiu de caçadors perquè donin suport als pagesos i ramaders que pateixen danys de fauna. El sindicat considera que "no és acceptable que organitzacions que els representen utilitzin la pagesia com a moneda de canvi per aconseguir les seves reivindicacions".

UP recorda que l’evolució poblacional d'especies cinegètiques com el porc senglar, el cabirol, el conill o el tudó, entre d'altres, fa anys que provoquen importants pèrdues econòmiques a la pagesia. UP remarca que "la caça esportiva és una eina fonamental" però que s’ha demostrat que "en algunes zones no és suficient per a la mitigació dels danys ocasionats als conreus i els riscos sanitaris que suposa per a la ramaderia".

El sindicat exigeix al Govern que, en cas de danys a les explotacions agràries, cal garantir que la pagesia sigui totalment indemnitzada, "amb un sistema no arbitrari i àgil de peritatge". UP advoca per establir l’obligatorietat de disposar d’una assegurança de responsabilitat civil amb una franquícia mínima de l’1% per cobrir els danys a l’activitat agrària i forestal als titulars dels espais cinegètics, ja siguin públics o privats.

Mostrar formulari de contacte