Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Cooperativa Cadí rebrà el Premi Nacional Felip Domènech 2020

La Cooperativa Cadí rebrà el Premi Nacional Felip Domènech 2020

Unió de Pagesos ha tingut en compte "el seu compromís amb el sector". En la categoria individual s'ha guardonat el sindicalista Pep Riera, "per una trajectòria de lluita col·lectiva i a favor de la pagesia"
Camió de la Cooperativa Lletera Cadí (Foto: Cooperativa Cadí)
04/03/2021 12:35

Unió de Pagesos lliurarà enguany els Premis Nacionals Felip Domènech a la Cooperativa Lletera Cadí i al sindicalista Pep Riera. L'acte tindrà lloc aquest divendres, a les 18.30 hores, a la Sala Coliseum de Corbins, i serà retransmès per Lleida Televisió.

El sindicat agrari premia la Cooperativa Lletera Cadí en la categoria d'Entitat, "pel seu compromís amb el sector". El reconeixement a Pep Riera, activista sindical i coordinador nacional d’Unió de Pagesos del 1978 al 2000, es fa en la categoria de Persona, "per una trajectòria de lluita col·lectiva i solidària a favor de la pagesia".

La presentació i la conducció de l’acte anirà a càrrec del periodista Josep Maria Sanuy. La glossa dels premis la farà l’escriptor i doctor en Geografia Ignasi Aldomà. Hi intervindran els premiats i el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball. En nom de la Cooperativa Cadí hi serà present el seu president, Lluís Clotet. També hi participaran Jordi Verdú, alcalde de Corbins, que donarà la benvinguda; Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, que intervindrà al final de l’acte, a més del cantautor d’Alpicat El Fill del Mestre, que interpretarà diverses cançons.

Des del 2016

Els Premis Nacionals Felip Domènech van arrencar el 2016 amb l'objectiu de fer un reconeixement públic cada dos anys a persones i entitats que han destacat en la defensa de la pagesia, de la cultura, del cooperativisme, del país i de les seves llibertats. El jurat està integrat per representants del món acadèmic, del sindicalisme agrari, del cooperativisme, de la cultura i de l'activisme en la defensa del territori. En les edicions anteriors han estat reconegudes les trajectòries de Martí Boada i de L'Olivera Cooperativa (2018) i d’Agustí Villarroya i del Parc Agrari del Baix Llobregat (2016).

Mostrar formulari de contacte