Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Uns 200 mestres debaten sobre la qualitat del professorat a la Seu d'Urgell i Andorra

Uns 200 mestres debaten sobre la qualitat del professorat a la Seu d'Urgell i Andorra

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha participat en l'acte inaugural Entre els ponents de les Jornades destaquen noms com el de Ferran Soriano, Joan Manuel del Pozo i Mercè Izquierdo, entre d'altres
Jornades Educació - Presentació
20/10/2011 22:40

Uns 200 mestres i professionals de l'àmbit educatiu debatran aquest divendres i dissabte a la Seu i Andorra sobre la qualitat del professorat en unes jornades organitzades pel Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya. La trobada formativa, sota el títol de 'Un professorat de qualitat, factor clau per a l'educació', servirà per avançar en la reflexió i en la recerca de què cal fer, i com cal fer-ho, per aconseguir per a l'escola el millor professorat, com a factor clau per a la millora de l'educació.

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència de la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau; l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives; la ministra d'Educació i Joventut del govern d'Andorra, Roser Suñé; l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; i director general de la Caixa d'Enginyers, Joan Cavallé. També hi ha estat present la degana del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, Josefina Cambra.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat durant la presentació que la formació del professorat és "molt important" i que, per tant, des del departament es posa especial interès en aquest aspecte, que s'està readaptant a les necessitats actuals. Pel que fa a les jornades, ha valorat positivament que es desenvolupin entre la Seu i el Principat, i ha expressat el seu convenciment que aquest nou acte "reafirma la ciutat urgellenca com a capital educativa del Pirineu". La consellera serà present també a la Seu el mes de maig vinent, en el marc del Congrés d'Educació.

Per la seva banda, la degana del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, Josefina Cambra ha manifestat que "s'ha de recuperar el respecte de l'alumne vers el professor, no tant per allò que ensenya, sinó per la persona que és i els valors que representa". També s'ha referit a la influència que exerceix en els alumnes un bon professor, més enllà d'altres elements com el de la massificació de les aules.

Entre els ponents que participaran en les jornades destaquen noms com el de Ferran Soriano, Joan Manuel del Pozo, Alejandro Tiana, Claudi Alsina, Mercè Izquierdo, Gregorio Luri i Josep M. Díaz-Torrent.

Planificació educativa

La consellera Rigau ha firmat aquest dijous el llibre d'honor de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, acompanyada per l'alcalde Albert Batalla i regidors i regidores del consistori. Rigau també s'ha reunit amb membres de la comunitat educativa urgellenca per tal de conèixer de primera mà les necessitats que existeixen a la ciutat, sobretot en nous centres educatius.

Un edifici per a l'escola de La Valira, la millora del col.legi Albert Vives, un nou institut o un edifici per l'escola d'adults han estat algunes de les demandes que s'han fet arribar a la consellera d'Ensenyament. Rigau ha assegurat que s'estudiaran les necessitats actuals i es buscarà la millor manera de satisfer-les.

Cloenda a càrrec de Joan-Enric Vives

La cloenda de les jornades serà aquest dissabte al migdia, novament a la Sala de Sant Domènec i a càrrec de Joan-Enric Vives. A l’acte també hi serà present el Rector de la Universitat d'Andorra, Daniel Bastida, a banda d’altres representants institucionals i educatius de Catalunya i Andorra. El bisbe copríncep és membre d'honor del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i Ciències de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte