Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / UP busca un front comú amb els agricultors de la Catalunya Nord per la crisi de preus de fruites i hortalisses

UP busca un front comú amb els agricultors de la Catalunya Nord per la crisi de preus de fruites i hortalisses

El sindicat ha bloquejat el punt fronterer de la Jonquera per denunciar que els consumidors paguen molt més del que rep el pagès
18/08/2011 15:58

Unió de Pagesos ha presentat un manifest per demanar un preu just per als productes de fruita i horta. El sindicat ha bloquejat aquest dijous al matí el punt fronterer de la Jonquera per informar als conductors sobre els abusos de les grans distribuïdores, que fan que el consumidor pagui aquests productes a un preu molt per sobre del que en rep el productor. 

En el text, imprès en català, castellà, anglès i francès, UP responsabilitza de la crisi de preus la liberarització dels intercanvis comercials, que permeten l'arribada d'aliments extracomunitaris sense els requisits de qualitat i higiene que sí que s'exigeix als pagesos de la UE. També apunten a l'excés de concentració de la venda en unes poques cadenes de supermercats i hípers, cosa que frena la competència, i el fet que el Tribunal de Defensa es posi en contra dels agricultors quan s'intenta fomentar alternatives de distribució sense passar per les grans empreses.

Com a solució, UP demana més control en l'arribada de productes de fora la UE i en la seva qualitat, campanyes públiques a favor dels aliments fets a Europa i fer complir la llei a les distribuïdores.

Amb aquest acte, els pagesos catalans també volen ajudar a acabar amb l'enfrontament dels darrers mesos amb els productors francesos, que han destruït diversos camions provinents de l'Estat espanyol. En aquest sentit, s'ha iniciat contactes amb els sindicats de la Catalunya Nord per trencar fronteres i fer front comú en les demandes cap a les multinacionals.

Mostrar formulari de contacte