Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / UP celebra que els pressupostos de l'Estat resolguin "llacunes de cotització" de les dones pageses

UP celebra que els pressupostos de l'Estat resolguin "llacunes de cotització" de les dones pageses

El Congrés ha aprovat una proposta presentada per JxCAT, a instàncies dels sindicats agraris, per evitar discriminacions en el càlcul de les pensions de jubilació. El col·lectiu espera que ara el Senat ratifiqui la mesura

Associació Agroalimentària de Cerdanya
Associació Agroalimentària de Cerdanya
04/12/2020 18:05

Unió de Pagesos ha valorat positivament que els pressupostos de l'Estat 2021 incloguin la incorporació al càlcul de pensions de jubilació de "llacunes de cotització" referents a la cura de familiars. El sindicat agrari ho considera "rellevant" de cara a professionals amb règim d'autònoms que durant un temps han de deixar de fer les seves tasques habituals per tenir cura de fills, gent gran o dependents. Una situació que, remarquen, al món rural encara assumeixen de manera majoritària les dones.

UP va traslladar aquesta petició a nivell estatal a través de la Unión de Uniones, de la qual forma part, i va proposar als grups parlamentaris la presentació d’una esmena per incorporar una disposició final. L'objectiu era "combatre la discriminació que pateixen autònoms i assalariats agraris a l’hora d’integrar les llacunes de cotització en el càlcul de la pensió de jubilació, en els casos en què no és obligatori cotitzar. Aquesta proposta va ser presentada per Junts per Catalunya i s'ha aprovat al ple del Congrés aquesta setmana.

Dones d’Unió de Pagesos va posar a debat i va assolir, en el darrer Congrés del sindicat celebrat el febrer passat a Falset, el compromís de treballar per incorporar aquesta petició. Ara, el sindicat la traslladarà també als grups parlamentaris del Senat, inclosos els que no hi van donar suport al Congrés dels Diputats (entre ells, ERC, PSC i Comuns). L'entitat demana que els partits "no es faci enrere" en una qüestió "que té una especial incidència en les polítiques d’igualtat de gènere en el món agrari i rural".

Mostrar formulari de contacte