Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / UP demana ajuts per al boví de carn davant de la davallada de vendes

UP demana ajuts per al boví de carn davant de la davallada de vendes

El sindicat agrari també proposa una revisió a l'alça dels aranzels a la importació, tenint el compte la major exigència de qualitat existent a la UE. El sector s'ha vist afectat pel tancament provisional de bars, hotels i restaurants

Vaques brunes del Pirineu
Vaques brunes del Pirineu
15/04/2020 15:15

Unió de Pagesos traslladarà al Departament d’Agricultura la necessitat d’aconseguir un ajut "de mínims" per al sector boví de carn, amb l’objectiu que ho faci arribar al Ministeri d’Agricultura, tenint en compte l’afectació que pateix arran de la crisi com a conseqüència de les mesures per la covid-19.

El sindicat alerta de la baixada de preus en origen a les llotges, que s’ha accentuat les últimes setmanes, i a la qual se sumen altres factors com els efectes pel tancament d’establiments com hotels i restaurants, la disminució del consum familiar d’aquesta carn i les dificultats per a l’exportació. Cal recordar que el preu preu del quilo canal de vedell frisó menor de 300 quilos ha baixat un 5,81% en comparació amb el mes d’abril dels últims cinc anys (2015-2019), segons l’Observatori Agroalimentari de Preus del Departament d’Agricultura.

Unió de Pagesos també considera imprescindible, per als productors, que tinguin coneixement de les dates de pagament dels ajuts del sector, el complement per al boví d’engreix, part de les ajudes a zones amb limitacions naturals, el complement per a les explotacions que mantenen vaques alletants i els ajuts agroambientals, a més de les ajudes per a l’agricultura i la ramaderia ecològiques i la recuperació i conservació dels prats de dall.

Una altra mesura que el sindicat proposarà a les administracions és una revisió a l’alça dels aranzels que s’apliquen als productes d’importació de països tercers, tenint en compte els costos de producció que han de suportar els ramaders en el marc del model productiu de la Unió Europea, el més exigent del món.

Mostrar formulari de contacte