Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / UP demana al nou Govern una solució urgent a la crisi de preus

UP demana al nou Govern una solució urgent a la crisi de preus

El sindicat agrari recorda que CiU s'havia compromès a controlar els abusos de les grans distribuïdores Els pagesos també volen que es modifiqui el Programa de Desenvolupament Rural
UP - Assemblea a l'Alt Urgell
30/12/2010 16:26

Unió de Pagesos ha demanat al nou conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que es compleixin "amb diligència" els acords unànimes del debat monogràfic que el Parlament de Catalunya va celebrar sobre el sector el 14 d’abril passat, a instàncies del sindicat, a causa de la situació precària en que es troba la pagesia catalana.

Les mesures més urgents que demana el col.lectiu són assegurar "la justícia i l’equitat" de preus en el comerç i distribució dels productes agroalimentaris, amb controls i, si s’escau, sancions. També volen que es modifiqui el Programa de Desenvolupament Rural a Catalunya (PDR) per incorporar-hi totes les millores a les convocatòries de 2011.

El sindicat recorda que aquests compromisos van ser també adoptats per part del grup parlamentari de Convergència i Unió, que ara ha format govern, i que nou president, Artur Mas, també s’hi va comprometre en el seu debat d’investidura.

UP es mostra disposada a dialogar amb el conseller d’Agricultura per abordar la greu situació del sector, però demana solucions urgents, ja que el sector agrari català acumula des de 2011 una davallada del 40% en termes reals de la renda agrària.

El sindicat recorda que des que va proposar als partits la celebració del debat, fa un any i mig, ha comptat amb el suport de més de 300 ajuntaments i consells comarcals. Alhors, hi ha hagut diverses manifestacions, una de les quals va congregar 5.000 pagesos a Barcelona.

Mostrar formulari de contacte