Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / UP valora positivament la garantia de seguretat jurídica per als trasllats a finques agràries

UP valora positivament la garantia de seguretat jurídica per als trasllats a finques agràries

El Ministeri de Transports permet als agricultors, de manera excepcional, portar els seus empleats per tal de seguir treballant i assegurar l'abastiment d'aliments
Bassella (Arxiu)
25/03/2020 16:55

Unió de Pagesos ha valorat positivament el fet que el Ministeri de Transports del govern espanyol hagi garantit la seguretat jurídica per al trasllat de treballadors de finques agràries i granges, en aquells casos en què cal assegurar l’abastiment de productes a la població, en l'actual context d'alarma sanitària pel coronavirus.

L'executiu estatal ha publicat aquest dimecres una ordre que permet -només per als agricultors- el transport públic, privat, complementari i particular de persones en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor.

El sindicat havia exigit aquesta demanda a les autoritats, ja que en molts casos, els treballadors no disposen de vehicle propi o ni tan sols disposen del permís de conduir. Aquesta situació impedia desplaçar els treballadors per part dels mateixos pagesos, al tenir limitada de forma general la circulació de forma individual. A això hi afegien la manca d’alternatives de transport públic per al desplaçament a les finques i granges i als terrenys rústics, cosa que posava en risc la garantia de l’abastiment alimentari.

Mostrar formulari de contacte